Megtörte a hagyományt a menyasszony: esküvői bevonulása megbotránkoztatta az internet népét

A legtöbb menyasszonyt az édesapja kíséri az oltárhoz, azonban vannak olyan fiatal nők, akiknek már a könyökükön jön ki ez az ősrégi tradíció. Egyikük a világhálón mutatta meg hölgytársainak, hogy az eddigieknél jóval tágabbra lehet szabni esküvői bevonulás műfajának kereteit.

Túllépni a megcementesedett tradíciókon

A nyugati világban az esküvői ceremóniáknak számos állandó, kötött eleme van, melyektől még napjainkban sem ajánlatos nagymértékben eltérni, különben - mint ahogy most következő igaz történetünk is példázza - könnyen kivívhatjuk tágabb-szűkebb közösségünk ellenérzéseit. Tudvalevő, hogy a menyasszonyt általában édesapja kíséri az oltárhoz lassú, kimért léptekkel, mielőtt szimbolikusan a vőlegény "gondjaira bízná" gyermekét. Megható és jelentőségteljes pillanatok ezek - ilyenkor szokta bőséggel fogyasztani a papírzsebkendőket a násznép -, de vannak olyan menyasszonyok, akik úgy érzik, a 21. század harmadik évtizedében már megérett az idő arra, hogy túllépjünk ezeken a kissé idejétmúlt, megcementesedett tradíciókon.

Nyilvánvaló, hogy véleményüket nem osztja a társadalom egésze, ezért ha saját példájukon keresztül próbálják meg bizonyítani, hogy az esküvői ceremónia rituáléit sokkal rugalmasabban is lehet értelmezni, mint ahogy azt sokan teszik, akkor felkészülhet rá, hogy tengernyi ellenvéleménnyel kell majd szembesülnie.

Egy ifjú menyasszony nemrég a Reddit felületén tett közzé egy videót, melyben azt igyekszik illusztrálni, hogy olykor-olykor érdemes tényleg újragondolni az esküvői ünnepség egy-egy ritualizált mozzanatát. Ő például némi leleményességgel igyekezett fellazítani a tradíciókat: gyakorlatilag újraértelmezte a menyasszonyi bevonulás "műfaját". Hogy mégis miként?

Fotó: 123rf

Lapozz, eláruljuk!

Oldalak

  • 1
  • 2