Esély egy új életre - Segíts Te is!

A hajléktalanellátó rendszer általános intézményei sokszor kevesek ahhoz, hogy a „tűzoltáson” túl valódi kiutat jelentsenek az otthontalanság, lakástalanság állapotából. A Menhely Alapítvány intézményein túl új innovatív programokkal is keresi a megoldásokat a hajléktalanság problémájára - ilyen az ősszel indult „Sarokház” program.

Esély az utcán élőknek

K. Zoltán és felesége lassan egy évtizede nem tudták megoldani a lakhatásukat. Egy város széli erdőben laktak éppen, amikor jelentkeztek a Sarokházba. Október közepe óta mindketten bejelentett munkahelyen dolgoznak már. B. Péter Budán egy kórház kerítése melletti bokor alatt "lakott" éveken át. A Sarokházba kerülése óta munkát talált, amit nagy lelkesedéssel és büszkén végez. (A cikkben nevüket megváltoztattuk - a szerk.)

Új élet, új remények

Idén szeptemberben 12, korábban közterületen élő ember költözhetett be a Menhely Alapítvány két lakásába. A Sarokház programnak köszönhetően azonban szálláslehetőségnél jóval többet kapnak a beköltözők. A program ideje alatt újraélesztenek, kialakítanak szokásokat, készségeket, amelyekkel annak lejártát követően is boldogulni tudnak (anyagiak tervezése, pénzkezelés, kommunikáció, stb.). Csoportos foglalkozásokon dolgozzák fel múltjukat, és terveznek meg egy megvalósítható jövőt maguk, családjuk számára. A 12 beköltöző közül eddig 9-en találtak bejelentett munkahelyet maguknak.

Oldalak

  • 1
  • 2