Hamarosan indul Magyarország első online színházi szemléje

Az eSzínház Fesztivál egyik pozitívuma, hogy geográfiai korlátozások nélkül, bármely országból elérhetőek a színdarabok.

Mi az az eSzínház Fesztivál?

Az Alapítvány a Magyar Színházakért, mint az eSzínház működtetője a nyár folyamán felhívást tett közzé magyarországi és határon túli magyar színházak, független társulatok számára, hogy három különböző kategóriában nevezhetnek azon jogtiszta előadásaikkal, amelyeket 2019 szeptembere óta mutattak be. A fesztivál egyik célja bemutatni, hogy az online vetítésre adaptált előadások miképpen hoznak létre új látásmódot, esetenként a színház és a film határán, másrészt megmutatni a színházak elmúlt időszakban létrehozott értékes alkotásait.

Az alapítvány és az eSzínház azzal támogatja a színházakat, társulatokat és alkotókat, hogy a befolyó jegybevételt megosztják velük. Az eSzínház Fesztivál célja, hogy az előadásokat egy gombnyomással elérhetővé tegye a külhoni magyarok számára, illetve azoknak, akiknek nehézségbe ütközik a geográfiai korlátok leküzdése akár az országhatáron belül is. A nevezési időszak alatt 21 intézmény és társulat 25 alkotással jelentkezett.

Tudj meg még több részletet, lapozz!

Oldalak