Előbb bográcsoznak, mint grilleznek a magyarok

A magyarok havonta legalább egyszer a szabadban főznek nyáron, méghozzá bográcsban - derült ki egy friss felméréséből. Bográcsos ételeink közül a legnépszerűbb a pörkölt és a halászlé, de ilyenkor legalább olyan fontos, hogy jó társaságban, családi és baráti körben teljen az idő, mint hogy finom étel kerüljön a tányérra.

Nyári hétvégéken a konyhai szorgoskodás vagy az éttermi rendelés helyett sokkal szívesebben töltjük időnket és költjük el ebédünket a szabadban a családdal és a barátokkal – derült ki a MAGGI felméréséből. A válaszadók közel 92%-a veszi elő nyáron rendszeresen a bográcsot és a grillkészletet, több mint negyedük szinte minden hétvégén, 41%-uk pedig havonta legalább egyszer főz a szabadban.

Bográcsban szeretjük legjobban a pörköltet

A magyarok közel fele gondolja úgy, hogy ha szabadtéri főzés, akkor bográcsozás kell, hogy legyen. A válaszadók szerint ugyanis hagyományos ételeink ebben elkészítve a legfinomabbak. A felmérés szerint a legnépszerűbb bográcsételeink 32-32%-kal holtversenyben a pörkölt és a halászlé, gulyást csupán a válaszadók 18%-a készít, míg paprikás krumplit 12%-uk, lecsót pedig 3%-uk főz a nyári hétvégéken. Ha éppen nem bográcsban főzünk, akkor grillen sütögetünk, a magyarok harmada választja ezt.

Kockát a bográcsba!

A kifogástalan bográcsos ízvilág elérésében a hagyomány és az ösztönök a mérvadóak. A válaszadók közel fele a családi receptekre hagyatkozik, negyedük pedig inkább a megérzéseire hallgat a bográcsételek készítésekor. Megérzés ide, családi recept oda, mindenki a hamisítatlan magyaros ízre törekszik, ennek érdekében a megkérdezettek több mint 80%-a használ ízesítőkockákat.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A válaszadók szerint a halászlé és gulyásleves kockák szinte már hagyományos alapanyagai a bográcsban készült finomságoknak, a pörköltszaft kocka pedig a kiegyensúlyozott ízvilág biztosítása mellett nagy segítség a megfelelő sűrűség eléréséhez is.

Szabadtér, finom ízek és jó társaság

A szabadtéri főzés a finom ízek és ínycsiklandó ételek mellett, a jó társaságról szól. A megkérdezettek közel fele mindennél többre értékeli a közös szabadtéri főzésben, hogy ilyenkor összejön a család és a barátok, és végre adódik alkalom a nagy beszélgetésekre, együttlétre.

Oldalak

Sztárok
Claudette Colbert egyike volt az elmúlt száz év száz legnagyobb hollywoodi filmsztárjainak. A díva nézők millióit hódította meg a vásznon, szépségéért pedig bolondultak a férfiak, ám romantikus...
Sztárok
Pár nappal ezelőtt röppent fel a hír, hogy a 82 éves legendás színész ismét apa lesz, azonban nem kellett sok idő, hogy kiderüljön, nem éppen felhőtlen apai boldogság övezi ezt az eseményt A...
Lifestyle
A csalók kreativitása végtelen, a banki adataink után most az e-mail fiókokon keresztül támadnak, méghozzá nem is akárhogyan.