Elkeserítő adatok - A fiatalok munkanélküliségi aránya az Európai Unióban

A fiatalok elhelyezkedési lehetőségei nem csak hazánkban jelentenek komoly problémát. Tudd meg, hogy melyik európai országban rendelkeznek hasonló, vagy rosszabb kilátásokkal a huszonévesek!

A frissdiplomas.hu adatai szerint az Európai Unió országait öt kategóriába oszthatjuk fel a munkanélküliség százalékos aránya szerint.

Kevesebb, mint 10%-os munkanélküliség

Ezt az értéket sajnos csak két ország tudja felmutatni Európában, Németország és Ausztria.

10 és 20% közötti munkanélküliség

A második legjobb helyzetben a fiatalok Csehországban, Finnországban és Hollandiában vannak az Unión belül, de ez a kategória is sajnos csak három országból áll.

20 és 30 % közötti munkanélküliség

A harmadik, középső kategória már súlyos százalékos arányokat mutat, amik komoly problémára utalnak. Mégis ebbe a kategóriába sorolható a legtöbb Uniós ország, köztük Magyarország is. Hazánk mellett Franciaország, Belgium, Lengyelország, Litvánia, Svédország és az Egyesült Királyság küzd a fiatalok ilyen magas arányú munkanélküliségével.

30 és 40% közötti munkanélküliség

Ez az arány már a komoly gazdasági problémákkal rendelkező országokat jellemzi, ahol a súlyos problémák egyikének számít a fiatalok munkanélkülisége. Olaszország, Portugália, Írország és Szlovákia tartozik ebbe a kategóriába.

40% fölötti munkanélküliség

Spanyolország, Görögország és Horvátország rendelkezik a legrosszabb kategória százalékos arányainak megfelelő munkanélküliséggel, ahol majdnem a fiatalok fele nem talál munkát.

Az Y generáció - Türelmetlenek a fiatalok, ha a karrierükről van szó

Fotók: betakit.com; telegraph.co.uk

Oldalak