Lifestyle

5 élelmiszer, aminek semmi keresnivalója a hűtőben: sokan nem is tudják, hogy nem ott van a helyük

Vannak olyan ételek, amelyeket jobb, ha nem a hűtőszekrényben tartunk. Most eláruljuk, melyek ezek és miért.

Hasznos

Tegyük a szívünkre a kezünket, alapvetően mindnyájan úgy vagyunk vele, hogy a megvásárolt élelmiszerek a hűtőben állnak el a legtovább - kezdődik a TWN.hu felvetése, majd hozzáteszik: ez azonban egy hatalmas tévhit. "Akadnak ugyanis olyan ételek, amelyeket azért teszünk a hűtőbe, hogy ne romoljon meg - közben pedig az ellenkezőjét érjük el vele. Legyen szó sajtról, húsról, zöldségről vagy tejről - a különböző ételeknek és italoknak általában találunk helyet a hűtőben, hogy sokáig frissek és tartósak maradjanak" - írja a lap. De sajnos nem minden ételnek van helye a fridzsiderben. Most azt is eláruljuk, mely élelmiszereket kell inkább máshol tárolnunk és azt is, hogy miért.

Burgonya - A burgonya alapvető élelmiszer, és sok háztartásban rendszeres része a menünek. A hűtőszekrényben azonban nincs helye: ott ugyanis gyorsabban megrohadhatnak. A legjobb, ha a burgonyát sötét és hűvös helyen, például egy kamrában tároljuk. Csak akkor tedd a hűtőbe, ha megfőzted, és el akarod tenni a maradékot.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Elsőre nehéz elképzelni Katalinról, hogy Vilmoson kívül más férfi is fel tudja kelteni az érdeklődését, pedig így igaz: a walesi hercegné fejét titkon egy sármos milliárdos csavarta el.
Utazás
Ha azt hitted, december második felében is fogvacogtató hideg és hamisítatlan téli időjárás honol majd Magyarországon, akkor bizony előre ittál a medve bőrére.
Sztárok
A színész-producer az esélytelenek nyugalmával készült a mérkőzésre. Brasch nem is teketóriázott sokat: egy ponton kőkemény támadást indított riválisa ellen, akinek esélye sem volt védekezni.