Az alma külsejének antioxidáns hatása jóval erősebb, mint a húsáé, ezért a gyümölcsöt érdemes mindig a héjával együtt fogyasztanunk, ezáltal gazdagítva szervezetünket számos fontos tápanyaggal, antioxidánsokkal. Az alma héjában található fenolos vegyületeknek potenciálisan rákmegelőző hatása is van. Ha mégis megpucolnánk, a héjakat felhasználhatjuk a főzés és sütés során is. Kiváló nemcsak az édes süteményekhez, de a húshoz való mártásokhoz is, sőt, könnyen lehet belőle készíteni chipset és gyümölcsecetet is.
3/3
Fotó: Pinterest
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
Nem feltétlenül igényel pucolást
Az alma külsejének antioxidáns hatása jóval erősebb, mint a húsáé, ezért a gyümölcsöt érdemes mindig a héjával együtt fogyasztanunk, ezáltal gazdagítva szervezetünket számos fontos tápanyaggal, antioxidánsokkal. Az alma héjában található fenolos vegyületeknek potenciálisan rákmegelőző hatása is van. Ha mégis megpucolnánk, a héjakat felhasználhatjuk a főzés és sütés során is. Kiváló nemcsak az édes süteményekhez, de a húshoz való mártásokhoz is, sőt, könnyen lehet belőle készíteni chipset és gyümölcsecetet is.