Egy válóperes ügyvéd elárulta azt a 10 dolgot, amelynek segítségével elkerülheted, hogy az ügyfele legyél

Az utóbbi években folyamatosan azt lehetett hallani, olvasni, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint az elmúlt négy évtizedben növekedett a válások száma Magyarországon. A válásnak természetesen rengeteg oka lehet, de egy amerikai válóperes ügyvéd szerint van néhány dolog, amit ha betartunk, elkerülhető, hogy ügyfelei sorsára jussunk.

Dr. Daniel Gilbert, a Harvard pszichológusa szerint a boldog házasság valóban boldoggá tesz. Megállapította, hogy a házasok boldogabbak, mint a nem házasok, mert az emberi boldogság a társas kapcsolataink minőségében rejlik. A boldog házasság megkötése azonban nem olyan könnyű, sok munkát, odaadást és őszinte szeretetet igényel.

Egy válóperes ügyvéd megosztotta azt a 10 létfontosságú dolgot, amely révén elkerülhető a válás és boldogabbá, sikeresebbé tehető a házasság:

1. Ne tegyétek félre a „kis” kérdéseket

Nem számít, hogy egyes kérdések eleinte milyen apróknak tűnnek, összeadódnak, és ellenérzéseket válthatnak ki. Olyan hatalmasokká válhatnak, hogy tönkretehetik a házasságot. James Sexton, válóperes ügyvéd szerint a házasság élő szervezet. Mindkét fél felelős a házasságban, és nem szabad hagyni, hogy eluralkodjanak a problémák, mert nem vagyunk hajlandók szembenézni velük.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak