Dubai gazdagságát hirdetik az új Ferrari rendőrautók

Aki ellátogat Dubaiba, rögtön észreveszi, hogy a város gazdagságáról és luxusáról árulkodik minden egyes elem. Ezt a látszatot kívánják fenntartani a város vezetői, akik az ottani rendőröket 250 ezer dolláros Ferrarikba ültetik.

Nem autósüldözésekre használják

Az eddigi rendőrautók palettáján szerepelt a Lamborghini és Chevrolet Camaro is, de úgy gondolták, ezt kiegészítik a nívós Ferrarival. Az új modelleket április óta láthatják a dubaiak cirkálni az utcákon. Csak úgy, mint a Lamborghinit, ezeket is zöld-fehérre festették, egyértelműsítve, hogy ez többé már nem verseny-, pláne nem civil autó.

Bár a gyorsaságuk miatt mindenki arra gondolhatna, hogy autósüldözésekben előnyt jelentenek, mégsem fognak részt venni efféle kergetőzésekben. Az autókat csakis a turisták által kedvelt útvonalakon használják, tehát csupán Dubai gazdagságának reklámozásában van szerepük.

Egyébként az ottani szolgálatban lévő rendőrök általában német vagy japán autókkal üldözik a bűnt. Azonban ha a bűnözők meglátják ezeket a zöld-fehér csodaautókat, kétszer is meggondolják, hogy érdemes e illegális módon hozzájutni a mindennapi kenyerükhöz.

Íme, a két korábbi rendőrautó típus

Kristályokkal kirakott Mercedes, gitár... - Csillogó luxustárgyak

Oldalak

Szólj hozzá Te is!