DNS-tesztet csináltatott a fiatal srác, szívszaggató családi titkot leplezett le általa

A 27 éves fiatalember puszta kíváncsiságból vágott bele a nagy kalandba. Fogalma sem volt róla, hogy fájdalmas felfedezésével régi sebeket tép fel.

Remek móka vagy életreszóló drámai élmény?

Egy DNS-teszt pazar mókának ígérkezhet, és az esetek többségében valóban csupán ártatlan, de izgalmas és tanulságos foglalatosság. Általa ugyanis kirajzolódik előttünk a családfánk, fényt deríthetünk őseink kilétére, kedvünkre időzhetünk, elmerülhetünk a rokoni-családi szálak ágas-bogas erdejében és akár még értékes, egész életünkre nézvést fontos tanulságokkal is gazdagodhatunk. A mérleg másik serpenyőjébe mégis oda kell képzelnünk azokat az eseteket, melyek szomorú tanulsággal, szíven ütő felismerésekkel zárulnak. Ha ugyanis DNS-tesztre adjuk a fejünket, könnyen előfordulhat, hogy az eredmény régi, elfeledetett titokra világít rá. Akár az is kiderülhet, hogy azok az emberek, akiket a szüleinknek, a közeli családtagjainknak hittünk, valójában nem is vérrokonaink. Hogyan birkózunk meg egy efféle helyzettel?

A Mirror írta meg, hogy a Redditen tárta a közönség elé igaz történetét az a 27 éves férfi, aki DNS-tesztet csináltatott, mivel apja sokszor mondogatta neki, hogy famíliájuk egyenesági leszármazottja a híres brit írónak, Sir Arthur Conan Doyle-nak, a Sherlock Holmes-regények szerzőjének. A srác olyannyira belelovallta magát a ragyogó lehetőségbe, hogy a családfa-kutatás mellett döntött. A srác szülei még egyéves korában szakítottak, és különbözőképpen reagáltak a hírre: apja borzasztóan kíváncsi lett, anyja azonban megpróbálta lebeszélni a hirtelen jött ötletről.

Fotó: 123rf

Lapozz, a sztori folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2