Diétásnak hiszed őket, pedig hizlalnak! Veszélyes nassolnivalók, amiktől jobban teszed, ha óvakodsz

Te is azok közé tartozol, akik abban a reményben ropogtatnak puffasztott rizst vagy falatoznak diákcsemegét, hogy attól majd lefogynak? Sürgősen ki kell, hogy ábrándítsunk: ezek a becsapós nasik csak növelik a zsírraktárakat. Elmondjuk, pontosan melyik finomságtól kell óvakodnod, ha nem akarod, hogy pluszkilók rakódjanak rád!

Granola

A granoláról tévesen terjedt el, hogy fogyókúrás nassolnivaló; hiába készíted el otthon, a zabpelyhen kívül így is teszel bele aszalt gyümölcsöt, ami tele van gyümölcscukorral, illetve olajos magvakat, például mandulát, kesudiót vagy mogyorót, amik viszont fölösleges zsírokat tartalmazhatnak. Ha boltban veszed, a helyzet még rosszabb, mert az a fajta granola valószínűleg még fehér cukorban is dúskál.

Diákcsemege

A diákcsemege diétásnak tűnik, pedig a benne lévő rengeteg aszalt gyümölcstől igencsak hizlaló lehet. Az aszalt gyümölcsöknek magas a cukortartalma, nem is beszélve az olajos magvakról, amikről már megállapítottuk, hogy nagy mennyiségben milyen szívesen gazdagíthatják a zsírraktárakat.

Gyümölcslé

Sok helyen úgy hivatkoznak a bolti gyümölcslére, mint egy egészséges napindítóra – lehet, hogy tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ugyanakkor a legtöbb fajta rengeteg hozzáadott cukrot is tartalmaz, amire semmi szüksége nincs a szervezetnek. Többet érsz azzal, ha otthon kifacsarsz néhány narancsot, vagy gyümölcscentrifugában kipréseled egy alma, egy cékla, egy zeller és egy répa levét.

Fotó: dailymail.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!