Soha ne tárold így a csokit: súlyos hibát követsz el, ha mégis így teszel

Csokoládé nélkül mit sem ér az élet – de vajon tudod, hol a legjobb tárolni, hogy ne veszítse idejekorán ízéből és állagából?
Nem biztos, hogy eddig jól csináltad
Abban biztosan egyetérthetsz, hogy a csoki nem csupán édesség, hanem igazi hangulatjavító is: már egyetlen kocka képes felvidítani, serkenteni az endorfin- és szerotonintermelést, így jobb kedvre derít még a stresszes napokon is. S ahogyan közeledik a Halloween, majd aztán a karácsonyi szaloncukorszezon, egyre több háztartásban jelennek meg a gigantikus méretű édességcsomagok, ezzel párhuzamosan pedig újra fellángol a megosztó kérdés: hová tedd a csokit? Akár felbontottad, akár nem: a hűtőbe, a kamrába vagy a konyhaszekrénybe? Vannak, akik szentül hiszik, hogy a csokoládénak a fridzsiderben a helye, hiszen úgy ropogósabb és frissebb marad, míg mások már a gondolattól is megremegnek, mondván, a hideg megöli az igazi ízeket. De most úgy tűnik, végre megszületett a szakértői ítélet: Joshua Houston, élelmiszertárolásra specializálódott szakember a Household Quotes oldalán határozottan kijelentette, hogy az egyik tárolási mód korántsem barátja a csokoládénak, sőt, nemcsak hogy nem ajánlott, hanem kifejezetten ártalmas – és ha jobban beleásod magad, mindjárt érthetővé válik, miért.


























