Csillagjegyek kristályai - Mérleg, Skorpió, Nyilas

A csillagjegyünkhöz passzoló kristályok személyre szabott védelmet nyújthatnak, így érdemes utánanézni a horoszkópunkhoz tartózó köveknek. Mostani cikkünkben a Mérleg, a Nyilas és a Skorpió jegy szülöttei ismerkedhetnek meg kristályaikkal.

Mérleg
A Mérleg jegyében születetteknek a jáde, az opál és a zafír segíthet, hogy harmóniában kerüljenek önmagukkal és leküzdjék a betegségeket.

Jáde
A mirigyekre és a különböző emésztőszervekre gyakorol jótékony hatást, így kiváló a lép, máj, epe, vese, pajzsmirigy és csecsemőmirigy betegségek esetén. Vitalitásunkat fokozhatjuk használatával, erősíti az immunrendszert, a hűvösebb időben az influenza leküzdésében is segíthet. A nőgyógyászati gondokat is orvosolhatja, hisz termékenyebbé tesz, megszünteti a menstruációs görcsöket és a terhesség minden trimeszterében segítheti a magzat fejlődését. Lelkileg az önzetlenség, segítőkészség, higgadtság és jókedv biztosítéka erőteljes nyugtató hatása miatt.

Opál
Legismertebb hatása a vérsejtekre és vérplazmára kifejtett ereje, sőt a vérképzést is elősegíti. Leukémia és vérszegénység esetén ezért javasolt használata. A szexuális zavarokat leküzdhetjük az opál alkalmazásával, sőt a nemi betegségekből is könnyebben lábalhatunk ki használatával. Lelki hatásai között a legerőteljesebb a szorongás csökkentő hatása, de jó depresszió, félelmek, hangulatingadozás, letargia leküzdésében is.

Zafír
Hormonháztartásunkra, mirigyeink működésére van a legkoncentráltabb hatással, főként az agyalapi mirigyre és az agyra terjed ereje. A csigolyák, csontok fájdalmának enyhítője, az izomrendszer stimulálója. Belső szerveink közül a szívre, a májra és a vesékre gyakorol gyógyhatást. A szemek és hályog kezelésére is kiváló. A depresszió, félelem, szorongás leküzdésével relaxál, segíti a kifejezőképesség kibontakozását.

Skorpió
A Skorpió jegy kristályai a gránát, a malachit és az arany színben csillogó pirit.

Gránát
A gránátnak rengeteg alfajtája miatt inkább általános hatásai vannak, s főként erősítőként szolgál. Legerőteljesebben a csontokra van kihatással, hisz erősíti őket, így remek gyógymód lehet a csontritkulásban szenvedőknek. A bőr rétegeire is jó hatással van, regenerálja a sejteket, segíti a mechanikai hatások gyorsabb gyógyulását. Sejtaktiváló hatása miatt a májproblémákkal küszködöknek is ajánlott, főként tisztítókúrák során vagy alkoholproblémák esetén. A pszichoszomatikus betegségek gyógyítója, az akaraterő erősítője, a rémálmok elűzője.

Malachit
Fájdalmak, fekélyek, fertőzések, gombák elűzője általános szervezet és sejterősítő illetve fertőtlenítő hatása miatt. Segíthet még az asztma, a görcsök, a gyermekbetegségek, gyomorfekély és hasnyálmirigy problémák orvoslásában. Rák, reuma, hályog esetén is hatékony lehet alkalmazása. Egyensúlyba hozza szervezetünket, kiegyensúlyozottá tesz, ezért az könnyebb elalvásért is felelős lehet.

Pirit
Tüdőnkre, vérkeringésünkre, mirigyeinkre és emésztésünkre hat jótékonyan. Tisztítja a bélrendszert, gyorsítja az emésztést, segíti az enzimek termelődését, csökkenti a gyomorfekély kellemetlen tüneteit. Mandula- és torokgyulladás esetén fertőtleníti a torkot, de a gégebajok ellen is jó. A negatív érzések elűzője, így megszünteti a félelmet, a depressziót, könnyíti a csalódás feldolgozását.

Nyilas
A Nyilas jegyében születetteknek a topáz, lápisz lazuli és a tanzanit segíthet áthidalni a mentális és egészségi gondokat.

Topáz
Gyulladások, fertőzések megszüntetésében hatékony, így a kötőhártya gyulladás és köszvény ellen gyógyírt jelenthet. A lépre és a nyirokcsomókra is kihatással van, segíthet az aranyér okozta fájdalmak csökkentésében, a változókor kellemetlen tüneteinek, például a hőhullámoknak megszüntetésében. A féltékenység hatásos ellenszere lehet, sőt kimerültségünket is kúrálhatjuk használatával.

Lápisz lazuli
A különös nevű kristály erőteljes ellenszere az allergiának, rovarcsípéseknek és a bőrbetegségeknek. A garat, gége, hörgők és a teljes tüdő fertőtlenítésére alkalmas. Elősegíti a sejtosztódást, a vérképzést, sőt jó hatással van a vérnyomásra is. Segít leküzdeni a bátortalanságot és erősíti az önállóságra való törekvést.

Tanzanit
Az erő és energia kristálya, így kitűnő hatással van az agyra, növelni a memóriát, a teljesítőképességet, a szívet erősíti. Vérkeringésünket fokozza, vérnyomásunkat stabilizálja, fokozza az izomzat működését. A túlzott igénybevétel következményeit csökkenti, regeneráló hatású.

Olvasd el a Kos, Bika, Ikrek jegyűek kristályairól szóló és a Rák, Oroszlán, Szűz jegyűek kristályairól szóló cikkünket is!

Oldalak