A Manson-ügy: 50 éve zárták rács mögé a világ legbestiálisabb gyilkosát

A világ leggonoszabb embere halálbűntetést kapott, végül mégsem végezték ki.

A nap, mikor a gonoszság megtestesült

A gyilkosságok mindig is felkavarták az emberket, kiváltképp ha az áldozatok hírességek vagy ha olyan bizarr esetekről van szó, amelyeket még olvasni is hátborzongató. Charles Manson neve pedig talán senkit nem lep meg, ha a világ legbestiálisabb gyilkosságai kerülnek terítékre. Bár idén lesz négy éve, hogy cellájában meghalt a hirhedt szektavezér, Amerikában a mai napig maga a gonosz megtestesítőjeként tartják számon.

Manson saját magát sem definiálta szebben, Krisztus és a Sátán gyermekének tartotta magát. Az ő nevéhez fűződnek a Tate-LaBianca gyilkosságok, melyben ugyan személyesen nem vett részt, de hűséges híveit olyan brutális és kegyetlen dolgokra buzdította, amelyek nem ismernek kegyelmet.

Beteg elméje nehéz gyerekkorával fejlődött: alkoholista anyja egy pohár sörért adta el egyszer a kocsmában, ő pedig a szeretetlenséget, amiben nevelkedett deviáns életmóddal dolgozta fel. Csalt, lopott, hazudott és közben zenei álmokat dédelgetett, de miután ebben tehetségtelennek bizonyult, csak még erősebbé vált benne a világ iránt érzett agressziója. Egy alternatív valóságba menekült, egy hippipünkösdista csoport vezetője lett az 1960-as évek végén, akikkel több brutális gyilkosság kitervelt. Megrögzöttje volt a Beatles-dal inspirálta, „Helter Skelter” elméletnek. Azzal manipulálta követőit, hogy egy nagy amerikai faji háború készül, ezért cselekedniük kell - és a Manson-család meg is tette, amit vezérük kért.

50 évvel ezelőtt, 1971. január 26-án, másfél évvel a szörnyű gyilkosságok után tartották meg a beteg elméjű szektavezér utolsó tárgyalását, ahol halábűntetésre ítélték, azonban ez végül sosem következhetett be.

A csak "Manson család" néven ismert csoport - melynek tagjai főként fiatal lányok voltak - gyilkolta meg különös kegyetlenséggel Roman Polanski filmrendező nyolc hónapos terhes feleségét, Sharon Tate-et és barátait.
Kattints a további képekért!

Számos hírességet ismerünk, akik halálának körülményei nem tisztázottak. Természetesen sokszor csak a rajongók engedik szabadjára fantáziájukat, de néhány esetben valóban homályosak a részletek.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak