Lifestyle

„Szerintem nem is lehet feldolgozni a történteket" - Felkavaró részleteket osztott meg a buszban rekedt kislány édesapja az esetről

Júniusban történt, hogy életveszélyes állapotban szállították kórházba azt a négyéves kislányt, aki 8 órán keresztül küzdött az életéért a felforrósodott buszban, ahol ott felejtették. Pár nappal később Inez szervezete feladta a küzdelmet. Most édesapja beszélt a történtekről.

"Nem tudjuk, de szerintem nem is lehet feldolgozni a történteket"

Rusvai Zoltán, Inez édesapja a Blikknek elmondta, hogy felőrölték az utóbbi hónapok, még mindig nem sikerült és szerinte nem is fog sikerülni feldolgozni azt a tragédiát, ami őket érte.

„Inezt reggel 7:30-kor vette fel a busz a településünkön, Tiszaderzsen, hogy elvigye az óvodába, Tomajmonostorára. A páromnak délelőtt 10 óra körül írt üzenetet az egyik óvónő, hogy a kislány nem érkezett meg. A mai napig nem értem, miért nem hívtak fel minket, két telefonszámot is megadtunk kapcsolattartásra” – emlékezett vissza az édesapa, aki azt is elmondta, hogy gyermekére a busz második sorában, az ablak mellett találtak rá. Zoltán szerint kislánya testhőmérséklete 41,5 Celsius fok volt, mikor rátaláltak. „Felfoghatatlan az a szenvedés, amit átélhetett. Egy órán keresztül küzdöttek azért a mentők, hogy egyáltalán szállítható állapotba kerüljön, és mentőhelikopterrel el tudják vinni a debreceni kórházba” – tette hozzá.

A kórházban Inez lélegeztetőgépre került, ugyanis a tüdeje és a veséje is károsodott, majd a következő napon az agya is roncsolódni kezdett. Zoltán elmondta, hogy a kislánya pontosan tudta, hogy az általános iskola után jön az óvoda és hogy azelőtt is megáll a busz, ezen a napon azonban csak az iskola előtt állt meg a helyettesítő sofőr, majd leparkolta a buszt az önkormányzat mellett.

„Valószínűleg Inez mindeközben türelmesen várt, mikor szállhat le a megszokott helyen. Annyi biztos, hogy azon a napon ő volt az egyetlen óvodás a buszon” – nyilatkozta a lapnak az édesapa, aki elmondta, a mai napig senki sem kért tőle bocsánatot. "Nekünk csak Inez volt, nincsenek testvérei és nem is lehetnek, mivel daganatos beteg vagyok, az állapotom egyre csak romlik. Megígértem a kislányomnak a sírjánál, hogy igazságot szolgálatunk neki" - mondta a gyászoló apa.

Forrás: Blikk Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.