Lifestyle

Vajon meddig bírod még? Ezek a jelei annak, hogy a kiégés határán vagy

Mit csináljak, mit tegyek, hogy újra élvezzem a munkámat, a feladatokat? Van erre egyáltalán megoldás? Szakértőnk, Őri Júlia cikkét olvashatjátok.

Ha azt érzed, már semmi nem jelent örömöt az életedben

Keményen dolgozó munkavállalóként, az állandó teljesítmény-és megfelelési kényszer szorításában egy idő után azt érezzük, hogy már semmi nem jelent örömöt az életünkben, kimerültek a tartalékaink, kilátástalannak látjuk a helyzetet, és úgy érezzük, hogy véget nem érő feladatok és megoldandó problémák tornyosulnak előttünk. Egyre több erőfeszítésre van szükségünk azonos teljesítmény elérésére. Pörög a napi mókuskerék, de öröm, jó érzés már nem, vagy csak ritkán társul a feladatok elvégzése mellé. Mondjam azt, hogy ez szinte természetes következménye annak, ha hosszú távon csak a munkára, a megoldandó feladatokra koncentrálunk, és nem veszünk tudomást a saját, egyéni igényeinkről. Nem lehet végsőkig kizsákmányolni magunkat. Mik lehetnek ezek a figyelmeztető jelek?

  • beszűkül az érdeklődésed, nem veszed észre magad körül a szép dolgokat, a lelket melengető pillanatokat
  • folyton rohansz, semmire nem jut elég időd
  • nem mosolyogsz
  • nem figyelsz magadra, az érzéseidre, a szükségleteidre, nem ismersz magadra
  • nem jól alszol, fáradtan ébredsz
  • falsz, vagy alig van étvágyad
  • olyan vagy, mint egy gép

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Erzsébet állítólagos kedvenc fia nem fogja annyiban hagyni a döntést, állítólag kész arra is, hogy a rendőrségen tegyen panaszt ügyével kapcsolatban.
Fashion&Beauty
Vannak olyan retró trendek, amelyek visszatérésének nagyon örülünk, egyes termékeket azonban legszívesebben örökre elfelejtenénk. Azt, hogy a következő ruhadarab melyik kategóriába tartozik, mindenki...
Egészség
Időnként mindannyiunkat kínoz a puffadás, de ha már kóros mértéket öltött, érdemes lehet utána járni, mi állhat a tünet hátterében.