Lifestyle

Nem tudják felfűteni a télre, bezár Budapest legnagyobb színháza

Az egekbe szökő rezsiárak miatt novembertől a fűtési szezon erejéig befejezi működését a Magyar Állami Operaházhoz tartozó Erkel Színház.

Bezár az Erkel Színház

Novembertől a fűtési szezon erejéig befejezi működését a Magyar Állami Operaházhoz tartozó Erkel Színház - a lesújtó hírről az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter számolt be az InfoRádió műsorában. Ókovács azt mondta: vakon repülnek, ködben, éjjel, hiszen jelenleg még nincsenek tisztában az összes intézményük pontos áremelkedésével.

"Az Eiffel Műhelyházban például távfűtés van, január 1-jétől lesz érvényes az új ár, de még nem tudjuk, mi várható a következő évre, márpedig az Eiffel 30 ezer négyzetméteres, ami nagyon nagy terület. Az Operaházra és az Erkel Színházra vonatkozóan olyan árakat kaptunk, amelyek kifizethetetlenek, ezért az Erkelt be is fogjuk zárni november 6-ával, és majd a fűtési idény végén nyitjuk ki. Az Eiffelben pedig előadást töröltünk el - megtakarítást várunk attól, hogy a Bánffy Miklós termet és a közösségi tereket nem kell annyiszor felfűteni. Az Operaházban viszont kitartunk, mert azt nem lehet, hogy a 18 fokos intézkedésen túl - mert azt kötelező betartani - bármi mást csináljunk. A vezérhajónak működnie kell, és ezt egyelőre nem látom veszélyben." - mondta Ókovács Szilveszter az InfoRádió műsorában.

Lapozz, a cikk nem ért véget!

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...
Sztárok
Egyre csak fokozódik a dráma A Nagy Ő villájában, az egyik lányról olyan titok derült ki, ami Árpa Attilának nem fér bele.