Lifestyle

Tudtad? Valójában ezért járnak civilben a BKK ellenőrei - nem a bliccelőket akarják könnyebben fülön csípni

Rögtön eláruljuk, miért nincs rajtuk soha egyenruha az utóbbi időben.

Senki sem rajong értük

Sem a tősgyökeres budapestiek, sem a fővárosban épp átutazóban lévő vidékiek nem szívlelik különösebben - és most szándékosan finoman fogalmaztunk - a budapesti tömegközlekedés "mumusait", a BKK-ellenőröket. E kissé szomorú helyzeten még Antal Nimród 2003-ban bemutatott, mára kultklasszikussá nemesedett thrillere, a legendás Kontroll sem tudott segíteni, pedig a szerzői és műfaji filmes jegyekkel nagyszerűen zsonglőrködő darab főszereplői történetesen BKK-ellenőrök voltak. Ennél is lehangolóbb, hogy a budapesti tömegközlekedés utazóközönsége nem is ismeri igazán azokat a - mindennapokban sokszor lelkiismeretesen dolgozó - kisembereket, akik nap mint nap a jegyeiket kezelik. Te például tudod, miért nem hordanak mostanában egyenruhát a BKK-ellenőrök? Lehet, hogy van sejtésed róla, de lefogadjuk, hogy tévedsz. Azonnal szembesítünk a megdöbbentő igazsággal - ehhez csupán egyetlenegy dolgot kell tenned.

Lapozd fel galériánkat, és máris eláruljuk a nagy titkot!

A jól ismert uniformis már a múlté. Az ellenőrök azért csapnak le mostanában talpig civilben az "áldozataikra", mert a BKK egyszerűen kifogyott a munkaruhákból. A változás mögött tehát nem az a - sokak által gyanított - megfontolás áll, hogy civilben könnyebb fülön csípni a bliccelőket, mert nem számítanak "támadásra".
Kattints a további képekért!

Télen fokozottan oda kell figyelnünk az utakon, természetesen nemcsak magunkra, hanem az utasainkra is. Fő az elővigyázatosság, épp emiatt megfelelően elő kell készülnünk az adott útra. Mutatunk néhány tippet, amiket fontos észben tartani.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Bizony, vannak olyan ruhadarabok, amelyeket egyenesen cikinek tart az emberek többsége. Ilyen a Crocs papucs, vagy a lábmelegítő, és az ejtőernyős nadrág is.
Lifestyle
A Bak napját váratlanul feldobja egy jó hír. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Talán nem is gondolnád, de hatalmas hibát követsz el, ha nem fogyasztod ezt a szervezet számára nagyon fontos élelmiszert a fogyókúra alatt.