Lifestyle

Ne ijedj meg, ha külföldön jársz és ilyen vécét látsz – mutatjuk, hogyan kell használni

Nincs annál kellemetlenebb, mikor a legnagyobb szükség idején az embernek lövése sincs arról, hogyan kell használnia a vécét.

A bidé csodája

Több országban is előnyben részesítik a bidét, mint amilyen Japán, Egyiptom, Franciaország, Görögország, Olaszország, Spanyolország, Törökország, Portugália, illetve az Arab területeken is. Egyelőre hazánkban még nem nyert népszerűségi versenyt.

Pedig a bidé olyan találmány, ami helyettesítheti a WC-papírt, de akár vécé használat utáni kiegészítő higiéniai eszközként használható. Többféle bidé is létezik: az egyik legáltalánosabb, ami olyan, mint egy WC és kézmosó egyben, míg sok helyen a WC mellé helyezik a ki a bidét, ahol el tudod végezni a mosakodást. Olyan modellek is vannak, ahol az ülőke van ellátva különböző gombokkal (vagy van hozzá távirányító), amikkel vezérelheted, és nagydolog után rányomhatsz az öblítésre. Ekkor előjön egy fúvóka, ami vizet spriccel. De azon se lepődj meg, ha a vécé mellett találsz egy kis zuhanyfejet, ami pontosan azért van ott, aminek látszik: hogy kényelmesen lezuhanyoztasd magadat a vécén ülve.

Sokan egyetértenek abban, hogy a bidé hasznos azok számára, akiknek emésztési problémái vannak – gyakori hasmenés, aranyeres panaszok -, és a nők számára is segítség lehet menstruáció során. Úgy tartják, sokkal egészségesebb, higiénikusabb a hagyományos vécékkel szemben, sőt, még környezetkímélő is annak köszönhetően, hogy így kevesebb papírt használunk el. Persze egyáltalán nem kötelező a használata, de ha bármikor megjönne a kedved hozzá, itt van hozzá a segítség.

Szóval, a nagy kérdés az, hogyan kell használni a bidét?

Kattints a galériára!

1. Használd a WC-t Mielőtt bidézni kezdenél, végezd el a dolgodat. Az, hogy használsz-e hozzá WC-papírt, az a te döntésed.
Kattints a további képekért!

leadkép: 123rf.com, forrás: brightside

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Lifestyle
Lifestyle
A Nyilasnak karmikus és sorsszerű találkozásokban lesz része. Napi horoszkóp!
Sztárok
Tóth Andi már másodjára vehetett át díjat a Joy Social Media Awardon. Míg tavaly a #Hallgasshazait kategória nyertese lett, ezúttal egy igazi mérföldkő miatt részesült az elismerésben.
Sztárok
Cristiano Ronaldo továbbra is igazi világsztár, de a legfontosabb, hogy még mindig a maximumot akarja kihozni magából a pályán.