Lifestyle

Ne ijedj meg, ha külföldön jársz és ilyen vécét látsz – mutatjuk, hogyan kell használni

Nincs annál kellemetlenebb, mikor a legnagyobb szükség idején az embernek lövése sincs arról, hogyan kell használnia a vécét.

A bidé csodája

Több országban is előnyben részesítik a bidét, mint amilyen Japán, Egyiptom, Franciaország, Görögország, Olaszország, Spanyolország, Törökország, Portugália, illetve az Arab területeken is. Egyelőre hazánkban még nem nyert népszerűségi versenyt.

Pedig a bidé olyan találmány, ami helyettesítheti a WC-papírt, de akár vécé használat utáni kiegészítő higiéniai eszközként használható. Többféle bidé is létezik: az egyik legáltalánosabb, ami olyan, mint egy WC és kézmosó egyben, míg sok helyen a WC mellé helyezik a ki a bidét, ahol el tudod végezni a mosakodást. Olyan modellek is vannak, ahol az ülőke van ellátva különböző gombokkal (vagy van hozzá távirányító), amikkel vezérelheted, és nagydolog után rányomhatsz az öblítésre. Ekkor előjön egy fúvóka, ami vizet spriccel. De azon se lepődj meg, ha a vécé mellett találsz egy kis zuhanyfejet, ami pontosan azért van ott, aminek látszik: hogy kényelmesen lezuhanyoztasd magadat a vécén ülve.

Sokan egyetértenek abban, hogy a bidé hasznos azok számára, akiknek emésztési problémái vannak – gyakori hasmenés, aranyeres panaszok -, és a nők számára is segítség lehet menstruáció során. Úgy tartják, sokkal egészségesebb, higiénikusabb a hagyományos vécékkel szemben, sőt, még környezetkímélő is annak köszönhetően, hogy így kevesebb papírt használunk el. Persze egyáltalán nem kötelező a használata, de ha bármikor megjönne a kedved hozzá, itt van hozzá a segítség.

Szóval, a nagy kérdés az, hogyan kell használni a bidét?

Kattints a galériára!

1. Használd a WC-t Mielőtt bidézni kezdenél, végezd el a dolgodat. Az, hogy használsz-e hozzá WC-papírt, az a te döntésed.
Kattints a további képekért!

leadkép: 123rf.com, forrás: brightside

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Lifestyle
Lifestyle
Pénzügyi útmutatásra, tanácsra lenne szükséged, de nem tudod kihez fordulj? Az alábbi három csillagjegy tökéletes választás lehet, ők ugyanis kiemelkedően jól bánnak a pénzzel.
Fashion&Beauty
Ahogy beköszönt a nyár és a napsütéses időszak, sokan örömmel vonulnak ki a szabadba, hogy élvezzék a napfényt és a meleget, azonban gyakran nem fordítanak kellő figyelmet a megfelelő fényvédelemre,...
Lifestyle
A legtöbben bevásárlás után szinte mindent bepakolnak a hűtőbe, ez azonban nagyon rossz szokás, ugyanis vannak bizonyos élelmiszerek, amikre ártalmas a hideg levegő.