Balogh Béla: "Saját magunknak hozzuk létre a földi mennyországot vagy a földi poklot"

Balogh Béla hídépítő mérnökként kezdte a pályafutását, és azt vallja, hogy akkor tudja használni a dolgokat, ha megérti a működésüket. Az univerzum működését például már jó ideje vizsgálja, és úgy gondolja, rájött, mi mozgatja. A Boldogság Nyitott Szemináriumon tartott előadásában többek között ezt a témát is boncolgatta, de szót ejtett arról is, hogyan teremtjük meg a saját földi poklunkat vagy földi mennyországunkat. Részletek a cikkben!

Az univerzum egy hologram, nem egy anyagi világ

Az univerzumra mindenki úgy gondol, mint egy anyagi világra - Balogh Béla szerint azonban nem más, mint egy hologram, aminek mindannyian részei vagyunk. Ha azonban ez igaz, akkor az is megkérdőjelezhetetlen, hogy ha megismerjük önmagunkat, megismerjük az egész univerzumot és a teremtőt.

„Mindenki a világ közepe: én is, te is. Hol lehetséges ez? Egy hologramban. Ha megismerem magam, megismerem az univerzumot, mert bennem van a hozzáférés kulcsa. Az univerzum egyik része a férfi, a másik a női aspektus: az első az erő, az akarat, a második a bölcsesség, elfogadás képviselője. A kettőből jön létre egy hatalmas fény lesz, amit Krisztus-fénynek neveznek. Ennek a fénynek a szikrája mindenkinek a szívében ott van - ez az univerzum motorja, magja, ez a szeretet.” - mondja Balogh Béla.

Az univerzum 4%-a anyag, 96%-a energia, és ha ez igaz az univerzumra, akkor ránk is az, hangsúlyozza, a fizikai testünk a saját hatalmas energialényünk maximum 4%-a. A hologram világ társteremtői vagyunk, és ha már részei vagyunk az egységnek, képesek vagyunk arra, amire az egység. Nem véletlenül mondják, hogy a teremtő magához hasonlatosan hozott létre mindenkit.

A gondolatainkkal és az érzelmeinkkel teremtünk

Biztosan mindenkiben felmerült a kérdés, hogy hogyan teremtünk? Nos, Balogh Béla szerint a gondolatainkkal és az érzelmeinkkel. A teremtés különböző szintjei egy nagy energiapiramisban állnak össze: legfelül helyezkedik el a fény, utána jönnek a gondolatok, aztán az érzelmek, legalul pedig az anyaginak tűnő világ található. Amikor kigondolunk valamit, alkotunk egy képet, tudjuk, mit akarunk elérni. Persze nem minden gondolat valósul meg - de miért nem? Mert hiányzik az alatta lévő lépcsőfok, az érzelem. Ha valamire vágysz, vagy éppen félsz tőle és sokat gondolsz rá, meg fogod teremteni. Mindegy, hogy ez a dolog jó vagy rossz.

A saját világunkat mi teremtjük; létre tudjuk hozni mind a földi mennyországot, mind pedig a földi poklot. „Ha a kivetített világod egy földi pokol, mert a gondolataid és az érzelmeid ezt hozzák létre, a halál után, amikor elhagyod a fizikai testedet és behangolódsz az energiatestednek egy magasabb szintjébe, ugyanazt fogod kivetíteni, mint amit itt, a Földön. Vagyis a halálod után is a pokolban fogsz élni.” - így Balogh.

Hogyan teremtheted meg a földi poklot vagy a földi mennyországot? Klikk!

Fotók: Kunos Attila/Femcafe

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!