Apák napja – Izgalmas programötletek egy tökéletes apás naphoz

Június 20-án az édesapákat köszöntjük. Mutatjuk, hogy milyen programokkal tudod felejthetetlenné tenni az idei Apák napját.

Már nem csak az édesanyákat ünnepeljük

Az anyák napját senkinek nem kell bemutatnunk, hiszen 1925 óta Magyarországon is minden májusban édesanyáinknak szentelünk egy napot. Az édesapák azonban sokáig kimaradtak idehaza az ünneplésből. Pedig az angolszász országokban velünk ellentétben már a 20. század eleje óta megtartják az apák napját – az anyák napja párjaként.

Az ünnep megalapításának legnagyobb kezdeményezője egy Sonora Smart Dodd nevű amerikai nő volt, akit a polgárháborús veterán édesapja egyedülálló szülőként nevelt fel nyolc testvérével együtt. A kezdeményezés a nőben azután fogant meg, hogy hallott az első anyák napi ünnepségről. Az apja szülői példája által inspirálva Sonora úgy érezte, hogy az apáknak is járna egy saját ünnepnap, 1910-ben pedig végül a hatóságok is a kezdeményezése mögé álltak. Az apák napjának Sonora által eredetileg tervezett dátuma június 5., édesapja születésnapja lett volna, ám a hatóságok addigra nem készültek el a teendőkkel, ezért június harmadik vasárnapján tartották meg az első apák napját, és tartják azóta is. Az Egyesült Államokban már 1910. június 19. óta minden évben megemlékeznek az édesapákról.

Bár itthon még nem annyira népszerű ez az ünnep, ha te mégis szeretnél egy különleges napot együtt tölteni édesapáddal, az alábbi programokat javasoljuk.

Lapozz a tippekért!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2