Júniusban ünnepeljük az édesapákat: ezek a legklasszabb programok Apák napján!

Szerencsére a vírushelyzet enyhülése időben érkezett, így június harmadik vasárnapján te is köszöntheted édesapádat. Ha nyakkendő helyett valami mást szeretnél adni ezen a napon, mutatjuk, hogyan teheted felejthetetlenné az idei Apák napját!

Apa bringát hajt

Az időjárás-előrejelzés szerint ezen a napon ugyan kissé esős időnk lesz, de talán így is minden adott lehet ahhoz, hogy valamilyen mozgásos programot szervezzetek. Ez természetesen függ édesapád edzettségi állapotától is, de ha például nagy focista volt, akkor biztosan szívesen rúgna párat veled a parkban. Ha a papa örökmozgó, akkor a falmászás vagy a kajakozás is örök élmény lehet számotokra. Vagy térjetek vissza a gyerekkorodhoz: sokat tollasoztatok, nagy sétákat tettetek, bebicikliztétek a falut, volt egy darts tábla a garázsban, vagy egy íjkészlet? Ezeket is érdemes latba venni, ha ezen a napon a szabadban szeretnéd tölteni vele az időt.

Mozidélután

Van valami, amivel kiválthatjátok a mozit, ha nagy filmesek vagytok: méghozzá egy otthoni (akár a szülői házban) mozidélutánnal. Akár a közös kedvenc filmetekről legyen szó, akár egy rég várt szuperprodukcióról, mindenképp jó szórakozás lesz. Ha van lehetőségetek kicsit elhúzni ezt a napot, két filmet is nézhettek: az ő kedvencét, és a te kedvencedet. Lehet olyan dolgokat is megtudtok ezen keresztül egymásról, amit eddig még csak nem is sejtettetek.

Irány a konyha

Mire is gondolunk ez alatt: egy nagy közös főzésre, ami közben rengeteg dologra van lehetőségetek. Például zenét hallgatni – hallgasd meg, mit szeret, lehet nem is olyan rossz az a rockzenekar ’78-ból, és talán a te ízlésed is elnyeri a tetszését. Sokat beszélgethettek, bonthattok egy finom bort. A főzés ráadásul csapatmunka, tehát valójában közösen főzni édesapáddal egy nagyon komplex tevékenység. Plusz pont, hogy ezt most már akár a szabadban is megtehetitek.

A legfontosabb

Szeresd nagyon! Persze, ahogy Anyák napján is tudjuk: nem csak ezen a napon szeretjük őket, hanem az összes többin is. Ám ez a nap tökéletesen megfelel arra, hogy extrán kimutasd. Lehet, hogy nem tudsz vele ott lenni személyesen, de akkor se felejtsd el felhívni és megkérdezni, hogy van - hiszen ahhoz, hogy még sok-sok Apák napját tudjatok ünnepelni, elengedhetetlen, hogy jól szolgáljon testi-lelki egészsége. Néha érdemes emlékeztetni őket arra is, hogy már nem 20 évesek, és nem árt, ha időnként eljárnak egy-egy rutin szűrésre, amivel sokat tehetnek magukért. Ezek a vizsgálatok időben kimutatják, ha esetleg valamilyen probléma lépne fel – főleg az 50 év feletti férfiaknál. Kényes téma, de hasznos róla beszélni.

Tartsd játékban Apát! (x)

A szeretlekapa.hu oldalon további hasznos infókat találhattok, hogyan érdemes megóvni apukátok egészségét, illetve az oldalon található interaktív játék segítségével ezt virtuálisan meg is tehetitek! Küldjétek át édesapátoknak is a linket, hogy ő se maradjon ki a mókából!

A cikk támogatója a Prostmol Uno forgalmazója, a Berlin-Chemie/A.Menarini Kft.

Lead fotók, fotók: Pexels, 123rf.com
Advertisement

Oldalak