Lifestyle

Óvakodj ettől a programtól! Úgy veszi át az irányítást a mobilod felett, hogy nem is tudsz róla

Főként az androidos mobilok tulajdonosainak életét keserítheti meg a SoumniBot nevű kártevő, mely képes ellopni az adott eszköz IP-címét, fiókadatait, névjegyeit, SMS-eit, fényképeit és videóit is.

Rafinált trükkök

A Bleeping Computer a Kaspersky kiberbiztonsági vállalat szakértőire hivatkozva arról ír, hogy a malware három különböző technikát szokott bevetni a rendszer átverése, és az ellenőrzési protokollok megkerülése érdekében. A cég arról értesítette a Google-t, hogy APK Analyzer, az Android hivatalos elemző segédprogramja sem tudta azonosítani a kártevőt annak túlságosan kifinomult trükkjei miatt. A kutatók hozzátették: a rendszer mielőbbi ráncfelvarrásra szorul. Miután elindul, a SoumniBot villámgyorsan továbbítja a profilinformációkat az érintett eszközről egy távoli szerverre. Lapozz, a galériában további részleteket olvashatsz a kártevő működéséről!

Az első adatok között a mobilszám és a szolgáltató is szerepel, majd a program egy olyan szolgáltatást aktivál, mely leállítás esetén 16 perces időközönként újraindul, és 15 másodpercenként továbbítja az elcsent adatokat.
Kattints a további képekért!

A PixPirate névre hallgató androidos kártevő új módszerének lényege, hogy már akkor is képes folytatni a tevékenységét, ha kukázzák a rendszerből azt az appot, melynek "fedélzetén" megérkezett.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.