Nehogy alufóliába csomagold az ételmaradékot: gigászi veszélybe sodrod magad, ha mégis megteszed

Praktikus ötletnek tűnik alumíniumfóliában tárolni az ételmaradékot, ám az élelmiszerbiztonsági szakértők szerint a megoldás ezernyi veszélyt rejt magában.
Jobb, ha gyorsan elfelejted az alufóliát
Az élelmiszerbiztonsági szakemberek egyre sűrűbben hangoztatják, hogy - a közvélekedéssel ellentétben - az alumíniumfólia nem alkalmas a főtt ételek becsomagolására és hosszú órákon át történő tárolására - írja a Daily Mail. A megoldás persze praktikusnak és pofonegyszerűnek tűnik, ezért a magyar háztartások is előszeretettel alkalmazzák. Pedig ha így cselekszel, akarva-akaratlanul is óriási egészségügyi veszélynek teheted ki saját magadat és közvetlen környezetedet.
Sokan nem is gondolnák, de az alumíniumfólia nem biztosít tökéletes, hermetikus lezárást, hiszen nem tapad saját magához, és nem illeszkedik teljesen az étel felületére sem. És nem, erre a körülményre bizony egyáltalán nem szabad legyintened!
Hogy miért is tilos valójában alumínumfóliát használni az ételmaradékok tárolásához? Rögvest megtudhatod, ha tovább lapozol: a cikk folytatását a galériában találod!



































