Lifestyle

Egy ukrán állatkert elaltatná ragadozó állatait: attól tartanak, hogy a bombázások során kiszabadulnak és civileket támadnának meg

A harkivi állatkert arra készül, hogy elaltassa ragadozó állatait arra az esetre, ha az orosz bombázások miatt a romokban heverő városba kiszabadulnának és civileket támadnának meg.

Nehéz döntés előtt állnak

Egy ukrajnai állatkert arra a szívszorító döntésre készül, hogy oroszlánjait, tigriseit és medvéit elaltatja az orosz invázió miatt. Attól tartanak, hogy bombatámadás éri az állatkertet és a vadállatok kiszöknek, ezzel veszélyt jelentve a lakosságra, akik már így is félelemben élnek a háború miatt. "Még egy lövés és az oroszlánok, tigrisek, medvék a félelemtől feldúltan kiszabadulhatnak, és Harkiv vagy a közeli falvak felé vehetik az irányt" - mondta Alexander Feldman állatkerttulajdonos, aki szerint ezt nem engedhetik meg maguknak és nem látnak más megoldást, mint az altatást.

Az állatkert már evakuált néhány állatot, és kétségbeesetten próbálja a nagyobb ragadozókat Poltava régióba, egy régi lovardába költöztetni, de attól tartanak, hogy ez nem lesz lehetséges. "Ha ez nem sikerül, akkor az egyetlen lehetőségünk az, hogy elaltatjuk a ragadozókat" - mondta az igazgató fájó szívvel.

"Elképzelhetetlenül fájdalmas erről beszélni, de most az emberek élete a legfontosabb. A tegnapi masszív rakéta- és repülőgép-gránátok után az állatkert gyakorlatilag megsemmisült. A madárházak elpusztultak. Az egész infrastruktúra megsemmisült. Valami csoda folytán a tigrisek és az oroszlánok túlélték, de a ketreceik súlyosan megsérültek. Ma estére eldöntjük, hogy a medvéket elaltatjuk vagy elszállítjuk őket. Ha születik valami ötlet, talán megmentünk néhányat, és megpróbáljuk megmenteni a kis jaguárokat is. De az összes többi állatot valószínűleg elaltatjuk. A Feldman Ökopark már nem létezik. Ez most már egészen biztosan kijelenthető" - mondta az igazgató.

Március 17-én már érték lövések az állatkertet, akkor orángutánok és csimpánzok pusztultak el, majd két nappal később egy újabb támadás során szarvasok életét ontotta ki a háború, illetve 20 másik szarvas megszökött az állatkertből ijedtében. A Feldman Ökoparkot ezen a linken lehet támogatni.

Forrás: Daily Mail Fotó: 123rf

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Lifestyle
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!