Lifestyle

Elbukod a munkát, ha így viselkedsz az állásinterjún - Ezt nem szeretik a cégek

Az állásinterjún dől el, megkapjuk-e álmaink munkáját vagy nem, éppen ezért oda kell figyelnünk arra, hogyan viselkedünk. Szakértőnk, Őri Júlia cikkét olvashatjátok.

Az interjúhoz vezető út

Amikor pályázunk egy kiírt állásra, először egy figyelemfelkeltő önéletrajzot célszerű összeállítani. Ne eresszük bő lére, de minden fontos dolog legyen benne. Jól tagolt, átlátható legyen, ne legyenek benne lyukak (egy jó HR szakember úgyis kiszúrja) és az elért eredményeket, sikereket emeljük ki. Ha tetszett az önéletrajz és a mellékelt motivációs levél, ami szintén fontos része a pályázatnak, - miért jelentkezünk, mi a motivációnk, mi lenne a hozzáadott érték, ha minket alkalmaznának - akkor jó eséllyel behívnak minket egy személyes beszélgetésre.

Tetszik, nem tetszik, az interjú során el kell adni magunkat, meg kell győznünk a partnert arról, hogy mi vagyunk a legalkalmasabb jelölt a meghirdetett beosztásra. Erre van egy-másfél óránk, tehát célszerű felkészülni. Nemcsak a cégből – mivel foglalkoznak, mekkora szervezet, néhány üzleti mutató, adat, ami publikus, mi a cég küldetése, milyen célok mellett köteleződött el, stb. –, hanem magunkból is! Azt gondoljuk, mindent tudunk magunkról, de néha vannak vakfoltok, amiket esetleg észre sem veszünk. Ezért célszerű egy barátunkat vagy ismerős szakembert is megkérni, olvassa át. Inkább ő kérdezzen rá nem világos, vagy hiányzó adatokra, mint a HR szakember, aki esetleg rögvest ki is kukázza.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Nincs esküvő gyönyörű ruha nélkül, ezt rengeteg film és sorozat is bebizonyította már, melyekben a menyasszony a valaha látott leggyönyörűbb ruhát viselte.
Home&Design
Ha van akár egyetlen üres felületed a lakásban, amit szívesen feldobnál, de nincs ötleted a designra, akkor jó helyre kattintottál. Adunk néhány tippet, hogyan varázsolhatsz egyedi, harmonikus...
Fashion&Beauty
Georgina szettjét első ránézésre kicsit nehéz értelmezni, de ha jobban megvizsgáljuk, szép lassan összeáll a kép.