Nagy döntést hozott az Aldi: ez a termék hamarosan teljesen eltűnik a kínálatból

Óriási lépést tesz ezzel az áruház a környezetvédelem érdekében, évente több mint 100 tonna újrafeldolgozhatatlan hulladéktól mentesíti a bolygót.

70 millióval kevesebb műanyag

Hamarosan eltűnnek a hagyományos, műanyagból készült szívószálak az Aldi üzleteinek polcairól, a jelentős környezeti terhelést jelentő műanyagok helyét pedig újrahasznosítható, papírból készült verziók veszik át. A lépéssel 70 millió szívószálnak mond búcsút a vállalat, ami évente 100 tonna nem újrahasznosítható műanyagot jelent – írta meg a napi.hu egy brit szakportálra hivatkozva. Az sajátmárkás italos dobozok új szívószálai ráadásul FSC-tanúsítvánnyal rendelkező kartonból készülnek majd, azaz fenntartható és felelős erdőgazdálkodásból származnak.

Ez csak egy lépés a német üzletlánc környezetvédelmi törekvéseinek, miszerint 2025-re a jelenlegi szint felére tervezik mérsékelni a műanyagcsomagolás arányát. A cég szerint jó úton haladnak, hogy a kitűzött dátumra az összes termékük csomagolása újrafelhasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható legyen.

A szívószálak „menesztése” előreláthatólag nem lesz olyan nagy csapás, hiszen nemcsak az Aldi, de a vásárlók is egyre inkább a környezetbarát termékeket részesítik előnyben, és a műanyag szívószál az egyik olyan dolog, amelyekről mindjobban lemondanak, hogy így segítsék a környezetvédelmet.

Tudd meg a többi üzlet hogyan tesz a környezetért – lapozz!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2