Így szedhet be több adót a kormány: ilyen intézkedések jöhetnek a szakértő szerint

A hazai költségvetés sokszor szóba kerül mindenkinél Magyarországon. De vajon mit tehet az ügyben a kormány?

Egy szakértő most körbejárta a kérdést

Ahogyan a Pénzcentrum is említi, Magyarország gazdasága új kihívásokkal néz szembe. Az áfabevételek visszaesése nagy kihívást jelent a költségvetés számára, mivel ezek adják az összes adóbevétel csaknem felét.

Magyarország 2024-es központi költségvetéséről szóló törvényt már tavaly nyáron elfogadta a parlament. Az államadósság-mutató 2024. december 31-ére tervezett értéke 66,7 százalék lehet.

2024-ben is a tervek szerint nullszaldós lesz a hazai működési költségvetés, bevételi és kiadási főösszege is 34 ezer 150 milliárd forint.

De milyen változtatást lehetne eszközölni, hogy több pénz fusson be? A galériánkban mindent megmutatunk!

Közben nem olyan rég kiderült, hogy pluszban indította az évet a költségvetés, ugyanis a Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatója szerint januárban a büdzsé pénzforgalmi egyenlege 54,4 milliárd forintos többletet mutatott.
Kattints a további képekért!

Néhány esetben szimplán azzal teszünk jót a pénztárcánknak, ha nagyobb összeget költünk, mint szeretnénk.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
A kelet-oroszországi Jakutföld lakói találtak rá anno a fagyott 44 ezer éves farkasra. Az állatot így kiváló állapotban vizsgálhatták meg a kutatók.
Fashion&Beauty
Idén újra divatba jöttek az egyrészes fürdőruhák, Sydney Sweeney pedig le is csapott néhányra, amelyek tökéletesen mutattak irigylésre méltó alakján.
Sztárok
Kihirdették a Szentkirályi Tehetségprogram három nyertesét, amelyben ezúttal női sportolók diadalmaskodtak. A szakmai zsűri a 14-18 éves fiatal sportolók közül választotta ki azt a hármat, akiknek a...