A perfekcionista ember 8 ismertetőjegye

Lehet, hogy te is az vagy.

Mi az a perfekcionizmus?

A perfekcionizmus lényege, hogy az ember nemcsak másokkal, hanem magával szemben is hatalmas elvárásokat támaszt, és túlzottan törekszik arra, hogy minden tökéletes legyen. Bár a perfekcionisták mindig a legjobbat hozzák ki magukból, mégis elégedetlenek. Vajon te is közéjük tartozol? Ha a következő 8 pont jellemző rád, akkor igen.

1. A szexuális életed kész csőd

Mivel a perfekcionisták nagyon szigorúak önmagukhoz és másokhoz is, sokkal kisebb az esélyük arra, hogy a szexuális életük kielégítő legyen - legalábbis ez derült ki a Kent Egyetem legújabb kutatásából. A túlzott maximalizmusuk ugyanis meggátolja őket abban, hogy levetkőzzék a gátlásaikat, hogy elengedjék magukat és élvezzék a helyzetet - márpedig a szeretkezésnél ez kötelező.

2. A meditáció nem nyugtat meg

Nem mondunk újdonságot azzal, hogy a perfekcionista emberek sokkal stresszesebbek, mint azok, akik lazábban veszik a dolgokat. Elvégre a világ tele van tökéletlenséggel, nem igaz? Azt viszont már lehet, hogy kevesebben tudják, hogy a perfekcionisták a különböző idegnyugtató technikákra, tevékenységekre sem reagálnak olyan jól, mint mások. Ez valószínűleg abból a félelemből fakad, hogy nem tudják elég jól megcsinálni a gyakorlatokat.

3. Mindig túlórázol

A perfekcionisták hajlamosak rengeteget túlórázni, mert addig képtelenek otthagyni egy-egy feladatot, amíg nem érzik minden részletét hibátlannak. Mivel a maximalizmusuk azzal a kényszerrel is párosul, hogy kontroll alatt tartsanak mindent, nemcsak a saját munkájukat, hanem azokét is árgus szemekkel figyelik, akik alattuk dolgoznak és akikért ők felelnek.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: Instagram

Oldalak