15 tény az állatokról, amiket nem tanít meg a biosztanár

Ezek tutira kimaradtak a könyvekből.

15 vicces tény az állatokról

Ah, már megint jönnek ezekkel az unalmas tényekkel - szinte halljuk, ahogy valami hasonló bukik ki belőled, miközben elolvasod a cikk címét. Pedig mi most tényleg igyekeztünk olyan információkat összeszedni, amiket általánosban vagy gimiben biztosan nem hallottál biológia órán. Higgy nekünk, nem bírod ki nevetés nélkül.

1.

A gepárdok nem tudnak üvölteni, nyávogni és dorombolni viszont annál inkább. Így már nem is olyan félelmetesek a „kis” szőrgombócok, igaz?

2.

Nemcsak mi, emberek jegyezzük el azt, akit szeretünk, hanem a pingvinek is. A hím csinos kaviccsal kéri meg a nőstény szárnyát, hogy aztán boldogan éljenek együtt, amíg meg nem halnak.

3.

Funkcionális mágneses rezonanciavizsgálat segítségével a kutatók rájöttek, hogy a kutyák képesek felismerni a gazdájuk hangját, és ilyenkor rögtön a szeretethez hasonló érzés önti el őket.

4.

Ha egy elefánt ideges, stresszes, akkor a csorda tagjai mindent megtesznek azért, hogy felvidítsák. Az orrmányukkal kedvesen simogatják a szomorú fánit, közben pedig a gügyögéshez hasonló hangokat hallatnak.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Gifek: giphy.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!