A kristályok mágikus ereje

A drágakövek nemcsak szép kiegészítői lehetnek ruhatárunknak, hanem pozitív hatással is lehetnek ránk. A drágakövek ugyanis rezgéseket bocsátanak ki, mindegyiknek megvan a saját erőtere, ami gyógyító hatással lehet testünkre és lelkünkre. Összegyűjtöttük a drágakövek jótékony hatásait.

Drágakövek használata
Egyszerű a drágakövek használata, csak válasszuk ki a felsoroltak közül, hogy melyik a számunkra ideális kövecske és azt hordjuk lehetőleg minél közelebb a bőrünkhöz, például viselhetjük medálként is. A személyes használaton kívül egy-egy helyiség atmoszféráját is megváltoztathatjuk, hogy harmonikusabb környezet vegyen körül minket. Az irodánkba például tegyünk rózsakvarcot, ugyanis ez a kő pozitív energiákat bocsát ki, ugyanakkor gyengíti a számítógép sugárzását is.

 

Drágakövek hatásai

Akvamarin: Ez a kő a szabadság, a kaland és a gyors sebgyógyulás köve. Alkalmazása: viseljük bőrpánton vagy láncon a nyakunkban.

Ametiszt: Inspiráló hatása van és oldja a feszültséget. Alkalmazása: A követ helyezzük a fejünkre, a makacs fejfájásunkon is képes enyhíteni.

Azurit: A méltóság és tisztelet köve, ezen kívül erősíti az idegeket is. Alkalmazása: A követ helyezzük a gégefőre vagy a szegycsontra.

Borostyán: A vidámság és a barátságosság köve. Alkalmazása: A szegycsont alá tegyük, vagy hordjuk medálként hosszú nyakláncon.

Gyémánt: A béke köve. A testi gyengeség ellen használják. Emellett stabilitást és erőt sugároz. Harmóniát teremt.

Hegyikristály: Az erő köve. Fájdalomcsillapító hatású. Kiütések, vérzések és görcsök ellen használják. Erősíti az akaratot és harmóniát teremt. Alkalmazása: A követ tegyük a fejünkre, illetve foglaltassuk be és hordjuk fülbevalóként.

Holdkő: A remény köve. Erősíti az immunrendszert, fokozza a kitartást és a női erotikát. A holdkő a görcsöket és a menstruációs fájdalmakat is hatásosan enyhíti.

Jádekő: A boldogság köve. Vesepanaszokra és alvási zavarokra használják. Emellett önbizalmat kölcsönöz és felébreszti bennünk a kreativitást.

Malachit: A vigasz köve. Asztma, ideg és gyomorpanaszokra és a fájdalom ellen használják. Bátorságot önt belénk, vigaszt nyújt és bizakodásra késztet. Mágikusan vonzza a szerelmet.

Ónix: A nyitottság köve. Erősíti a koncentrálóképességet. Alkalmazása: tegyük a köldök fölé.

Rózsakvarc: A gyengédség és a harmónia köve. Erősíti a szívet. Alkalmazása: helyezzük a szegycsont közelébe.

Rubin: A vitalitás és az energia köve. Felpezsdíti a vérkeringést. Alkalmazása: A követ helyezzük a külső nemi szerv tájékára vagy a köldökre.

Smaragd: A remény és a bizalom köve. Erősíti az immunrendszert. Alkalmazása: A követ fektessük a szegycsontra.

Topáz: Az öröm köve. Májbetegségek és alvási zavarok ellen alkalmazzák. A kő pozitív kisugárzást kölcsönöz. Népszerűek leszünk általa és megértőek.

Zafír: A házasság köve. Álmatlanság és vérzések ellen használják. Védi a partnerkapcsolatot és bizalmat ad.

 

Drágakövek tisztítása
Ne felejtsük el, hogy a köveknek szükségük van az ápolásra és a megtisztításra. Használat közben ugyanis erejük csökken. A víz és a füst a legjobb tisztítási módszer. Addig folyassunk hideg vizet a kövekre, míg tiszta érzetet nem keltenek, majd hagyjuk a levegőn megszáradni. Vagy gyújtsuk meg a kedvenc füstölőnket és a követ tartsuk pár percig fölé. Az energiafeltöltéshez helyezzük a követ nap vagy holdfénybe. Vigyázzunk: az ametisztet, a rózsakvarcot, a topázt, a türkizt és az opált óvjuk a telihold fényétől.

 

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!