8 dolog, amiről nem tudtad, hogy nő találta fel, pedig szinte mindennap használod

Érdemes megjegyezni a nevüket! 8 olyan különleges felfedezést mutatunk, amiket egytől-egyig olyan nőtársaink találtak fel, akikre igazán büszkék lehetünk.

Női találmányok

Viszonylag kevesen vagyunk tisztában azzal, hogy számos olyan dolgot, használati tárgyat, melyek még ma is a mindennapi életünk részei, nők találtak fel. Ki ne ismerné Isaac Newton vagy Thomas Edison nevét? Na de mi jut eszedbe, ha azt mondjuk Amanda Jones, esetleg Mary Phelps Jacob? A tudományról évszázadokon keresztül úgy vélekedtek, hogy az csak "az erősebb nem" kiváltsága, a nők nem igazán nyerhettek teret felfedezéseikkel. Pedig, nem egy olyan különleges hölgy alkotott a történelem során, akinek sokat köszönhetünk.

Kattints a galériára!

A modern melltartó - Mary Phelps Jacob, más néven Caresse Crosby , a művészetek amerikai mecénása és a párizsi emigráns írók elveszett generációjának népszerűsítője volt. Emellett ő találta fel az első melltartót. 1910-ben egy este, amikor táncolni készült, Mary felhúzott egy fűzőt, amely amellett, hogy kényelmetlen volt, nem nagyon illett az öltözékhez. Felhívta a szobalányát, és azt mondta neki, hogy vegyen elő 2 zsebkendőt a zsebéből, egy rózsaszín szalagot, valamint egy tűt és cérnát. Így készítette el az első melltartót.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com, Forrás: Brightside.me

Oldalak