6+1 életbölcsesség Konfuciusztól, ami ma is helytálló

A világ egyik legismertebb filozófusa, Konfuciusz már régen is "megmondta a tutit"! A kínai bölcs tanításaival irányzatot teremtett, nem csoda hát, hogy mondatai örökérvényűek. Ezekből osztunk meg pár megfontolandó idézetet.

1. Szerelem

Ha valakit igazán szeretsz, szabadjára engeded. Ha visszatér hozzád, összetartoztok, ha nem, akkor sosem voltatok egymáséi.

2. Magabiztosság

A bölcs ember előbb gondolkodik, aztán cselekszik. Biztosat pedig csak akkor állít, ha már megvalósította, emit elért.

3. A bölcsesség 3 útja

A bölcsesség megszerzésére három metódus létezik. Az első az elmélkedés, amely a legmagasabb szintű, a második az utánzás, az a legkönnyebb mód, a harmadik pedig a tapasztalás, az a legkeserűbb.

4. Csend és hit

Kitartónak kell lenned, hogy megtaláld az egyensúlyt. Figyeld nyugodtan a körülötted zajló eseményeket, hogy elérd a csendet és rálelj a hitre. Ismerned kell a csendet és a hitet is, hogy megtudd különböztetni a dolgok lényegét. Ha ez sikerül, akkor eléred a célodat.

Fotó: awakeblogger.com

Oldalak

Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!