Kijött a Forbes friss milliárdoslistája: ők most a leggazdagabb magyarok

Nagy változások nincsenek az ötvenes listán szereplő magyar milliárdosok körében, a vagyonuk viszont tovább növekedett az elmúlt évben. A gazdagok még gazdagabbak lettek.

Mutatjuk, kik a leggazdagabb magyarok

Szerdán jelent meg a Forbes magazin legújabb, januári száma, benne a leggazdagabb 50 magyar listájával. A neves hazai magazin harmadik alkalommal készítette el a rangsort, és bár az élvonalban nem történt nagy személyi változás, minden szereplőnek sikerült kisebb-nagyobb mértékben még tovább növelnie a vagyonát.

Az élen az elmúlt három évhez hasonlóan idén is Mészáros Lőrinc áll 488,1 milliárd forintos becsült vagyonnal, akit Csányi Sándor OTP-vezér követ, vagyonát 468,9 milliárd forintra becsültük. Mészáros vagyona 2018-ban szárnyalta túl először Csányiét, azóta rendre 65–85 milliárdot vert az OTP-vezérre. A sorrend idén sem fordult meg, de soha nem volt ilyen szoros a verseny Magyarország két leggazdagabb embere között. Ez annak is köszönhető, hogy az előző évek gyors gyarapodása után idén Mészáros Lőrinc vagyona inkább stagnált, „mindössze” 9 milliárd forinttal növekedett. Csányi Sándor ezzel szemben közel 75 milliárd forinttal növelte vagyonát – ekkora mértékű növekedést az OTP-vezér 2014 óta nem produkált – jelzi összefoglalójában a lap.

Az előző évekhez hasonlóan mindkét milliárdos vagyonbecslését elfogadta az amerikai Forbes szerkesztősége, így felkerülhetnek majd az előző évekhez hasonlóan felkerülhetnek majd a nemzetközi listára is.

Kik szerepelnek még a listán? A következő odlalon még több információt árulunk el, lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2