Lifestyle

5 trükk, ami segít a pergő tűlevelek ellen - így tartsd sokáig életben a karácsonyfád

Már megvetted a fenyőt és attól félsz, hogy idő előtt elszárad? Vagy egyszerűen csak azt szeretnéd, ha tovább őrizné a szépségét? Íme, 5 tipp, ami segítségedre lesz!

Meddig bírja a fenyő a lakásban?

Általánosságban az a mondás járja, hogy minimum 5 hetet bírnia kell a fának kivágás után, így december első heténél hamarabb sosem érdemes megvenni. Hiába imádjuk annyira a vágott fenyőt karácsonyra, a tökéletes darab kiválasztásával és nehézkes hazavitelével még nem érnek véget a teendőink. Ahhoz, hogy ne hullassa el idő előtt a gyönyörű és illatos tűleveleit a fa, még foglalkoznunk kell vele egy kicsit.

Kattints a galériára!

1. Válassz egészséges fát - Annak érdekében, hogy a vágott fenyőt a lehető legfrissebb állapotban vihesd haza, az útszéli árusok helyett érdemes közvetlenül a termelőktől beszerezned. A vásárlásnál a következők szerint járj el. Keress egy egészségesnek látszó, zöld fát, amin a lehető legkevesebb barna tűlevél van. Húzd végig a kezed az ágain: ha lehullanak a levelek, keresgélj tovább. Emeld fel a fát egy kicsit, majd engedd el, hogy a törzse a földhöz ütközzön. Ha a barna tűlevelek egy része leesik, az még oké, de a zöldekből csak egy keveset szabad elveszítenie.
Kattints a további képekért!

A karácsonyi díszek a fán igencsak vonzók lehetnek kiskedvenceink számára, aminek gyakran az a vége, hogy felborul a fa és veszélybe kerülnek az ajándékok is – a jó hír, hogy van mód arra, hogy idén ez ne ismétlődjön meg.

Leadfotó: Unsplash, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A balayage igen népszerű festési technika, azonban nemrégiben igen populáris lett a kistestvére, a foilayage.
Home&Design
Az év kültéri trendeket bemutató mottója bőségről árulkodik: még több könnyedség, még több szín és még több elegancia.
Lifestyle
A Mérleg fantasztikus lehetőségeket kap az élettől. Napi horoszkóp!