Lifestyle

5 mondat, amit ne hagyj ki egy állásinterjún se - egyből felvesznek

Mi a sikeres állásinterjú kulcsa? Natalie Fisher, karriertanácsadó szerint csupán 5 mondaton múlik, hogy a helyszínen megkapod-e a kiszemelt pozíciót. Mutatjuk, melyek ezek.

Hatékony kommunikáció

Egy sikeres állásinterjúhoz nem elég csupán feltüntetni saját készségeinket és tapasztalataink az önéletrajzunkban. A tényleges döntést úgyis személyes találkozónk alapján hozzák meg a munkaadók, így érdemes konkrét, részletes példákon keresztül festeni képet az elért eredményeinkről és szakmai tudásunkról. A kulcs a hatékony kommunikáció - ehhez nyújt támpontokat Natalie Fisher, HR szakember, aki karriertanácsadóként több száz embernek segített valóban versenyképes fizetéshez jutni. Tapasztalata szerint létezik néhány mondat és kulcskifejezés, ami azonnal felkelti az interjúztatók figyelmét. Részletek a galériában!

Mutasd meg, hogy a képzettségi szinted olyan magas, hogy az emberek, akikkel együtt dolgozol, szintén profitálhatnak belőle. Példa: Ne mondd: „Kiválóak a kommunikációs érzékeim.” Mit mondj helyette: „A múltban felfigyeltek rám, hogy sikeresen ösztönöztem a hatékonyabb kommunikációt a csapattagokat között. Üzenetküldő rendszert állítottam fel az ügyfélszolgálati csapatunk és szoftvermérnökeink között a webhelyekkel kapcsolatos problémák gyorsabb megoldása érdekében.”
Kattints a további képekért!

Manapság a legtöbb ember munkájához elengedhetetlen a számítógép, így az egér egész napos használata is. Azonban bármennyire veszélytelennek és hasznosnak tűnik ez a kis szerkezet, fontos tudni: ha nem figyelünk oda, milyen kéztartással kattintgatunk, súlyos betegségekkel nézhetünk szembe.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Jean Harlowból sugárzott a szexualitás, korának egyik legnagyobb ikonja volt, akit nők ezrei utánoztak – halála előtti napokban azonban a színésznőn egy furcsa, egészen kiábrándító tünetet...
Sztárok
Kim Basinger csak árnyéka egykori önmagának, hiszen valóságos plasztikrém vált 69 éves korára az anno imádott és csodált szőke bombázóból.