5 gyerekkönyv, amellyel mesés lehet az ünnepi időszak

Rendszeres olvasással, mesékkel sokat tehetünk gyermekeink fejlődéséért és boldogságáért. Ezek a karácsonyi gyerekkönyv újdonságok mosolyt csalnak minden kisgyerek arcára.

Harcos Bálint: Szofi nagy képeskönyve

Szofi, a szófogadatlanság királynője sok kisgyerek kedvence lett

Harcos Bálint szeleburdi, de szeretnivaló kis hőse Szofi - vagy ahogyan egyik olvasója nevezi, a szófogadatlanság királynője. A vagány, vörös hajú kislány az óvodások kedvence, aki a kalandjaiba mindig teljes szívvel veti bele magát - legyen szó tüsszentésről, varázslásról, bújócskáról vagy szánkózásról.

Most egy gyűjteményes könyvben találkozhatnak az olvasók Szofi eddig megjelent hét kalandos történetével, így a gyerekek (és a szülők) minden szituációra találnak egy Szofi-mesét. A könyvet 3-6 éves kor között ajánlják.

Kiss Noémi: A Bálna és a Srác

A Bálna és a Sráchoz Molnár Jacqueline készített gyönyörű illusztrációkat

Ez a könyv egy történet a Srácról, aki a messzi északon élt, kisebb volt, mint a többiek, nem szerette, ha Cérnának hívják, és egy napon elege lett abból, hogy mindenki csúfolja - és aki elhatározta, hogy világgá megy. De ugyanannyira szól a történet a cserfes, kicsit duci kislányról, Lídáról is, állatokról, közös kalandokról.

Kiss Noémi varázslatos regénye a barátságról, a bátorságról, a menekülésről és a szabadságról mesél – Molnár Jacqueline pedig gyönyörű illusztrációkat készített hozzá. 6-10 éveseknek ajánljuk.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotók: Pagony

Oldalak