Lifestyle

5 élelmiszer, ami eltűnhet a boltok polcairól 2022-ben

Úgy tűnik, a koronavírus okozta járvány nemcsak az egészségünkre és a hétköznapjainkra, de az élelmiszer ellátásunkra is hosszú távú hatással lehet. Jöjjön 5 olyan étel és alapanyag, melyek eltűnhetnek a boltok polcairól idén, mert az előállításuk és forgalmazásuk is problémákba ütközött.

Kellemetlen következmények

A koronavírus-járvány okozta globális változások kétségkívül minden ember életét felforgatták és úgy tűnik, a fizikai és lelki egészségünk után most bizonyos élelmiszereink kerültek veszélybe. Már 2021-ben is szóltak hírek egyes termékek készlethiányáról - az USA-ban például az egyik legnagyobb ünnep, a hálaadás került veszélybe, miután eltűnt a boltok polcairól a pulykahús és néhány zöldségfajta is - de ez a negatív trend 2022-re hazánkat is elérheti. A mashed.com 5 élelmiszert listázott ki, melyeket idén nem biztos, hogy egész évben be tudunk majd szerezni.

Galériánkban mutatjuk, melyek ezek az élelmiszerek!

Tejtermékek A probléma nem új keletű, már 2021-ben számos helyről jelentettek tejhiányt. Angliában például egy farmernak 40 ezer liter teje ment kárba, mert nem talált fuvarozót, aki elvitte volna a feldolgozóba. Bár ez részben a Brexit nyomán fellépő munkaerőhiánynak tudható be, mivel nálunk is jelen van az import tej, fel kell készülni, hogy nem mindig tudjuk majd beszerezni kedvenc márkáinkat.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle