5 balkonnövény, ami távol tartja a szúnyogokat - ezeket ültesd, ha nyugodtan pihennél a szabadban

A szúnyogok csapkodása helyett inkább ültess és hagyd, hogy a növények végezzék el munkát helyetted!

A szúnyogok ellenségei

Hiába imádjuk annyira a nyarat, a szúnyoginvázió rendre ellehetetleníti, hogy kint tartózkodjunk a kellemesen meleg esti órákban. Bár rengeteg spray, párologtató, krém és gyertya létezik, aminek kifejezetten a vérszívók távol tartása a célja, ezek legtöbbször vegyszer alapúak, így a használatuk fejfájást és rosszabb esetben akár hányingert is okozhat. Szerencsére számos növénynek van bizonyítottan szúnyogriasztó hatása, így ha szeretnénk kedvünkre élvezni a nyári estéket a kertben, vagy a balkonon, érdemes lehet ezekből ültetni.

Rozmaring - A rozmaring szúrós illata miatt a szúnyogok nem kedvelik. Szintén hasznos fűszernövény.
Kattints a további képekért!

A szúnyogok ebben az évszakban rendszeres látogatói a háznak, azonban szerencsére tehetünk azért, hogy távol tartsuk őket otthonunktól, és vegyszerekre, valamint szúnyoghálóra sincs ehhez szükségünk.

Leadfotó: 123RF

VIA

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...
Lifestyle
A rossz hír ugye az, hogy kánikula nem csitulni fog ezután, hanem még hosszú ideig velünk marad. Készülj fel a pokoli időjárásra!
Lifestyle
Olvass tovább, hogy megtudd, milyen ágynemű anyagok biztosítják a nyugodt alvást a legmelegebb éjszakákon is.