4 testrész, amit rosszul mosunk meg - Te vajon jól csinálod?

Bőrünk 1,5 billió mikrobának ad otthont, ám nem mindegyik ártalmas számunkra, néhány az egészségünk szempontjából nagyon is fontos. Ez az oka annak, hogy nem kell minden egyes testrészünket alaposan megmosnunk tusolás közben, ellenben akadnak olyan területek testünkön, amelyeknél nem fontos a szappanos, tusfürdős mosakodás. Te vajon helyesen tisztálkodsz? Lássuk!

Helyesen mosakodsz?

Lábak

Lábaink azon testrészeink közé tartoznak, amelyeket kötelezően le kellene sikálnunk szappannal, ugyanis nem elég annyi, hogy végigcsorog a tusfürdős víz a lábunkon. Ennél sokkal alaposabb munkát kell, hogy végezzünk. Ezeken a területeken igen gyakori a lábgombát okozó gomba, különösen, ha szandált vagy papucsot viselünk zokni nés harisnya nélkül. A bőrgyógyászok szerint nem elég a szappannal átfutni a lábunkon, ugyanis azt mondják, hogy még a habkő napi használata is javasolt lenne.

Tarkó

Ez a testrész gyakran meleg és nedves lehet, különösen, ha hosszú hajad van, vagy rendszeresen tornázol. Az ilyen kedvező körülmények csábítóak lehetnek az atkák és baktériumok számára. Ezért a nyak hátsó részének napi mosása szappannal és hámlasztó fürdőszivaccsal, vagy esetleg nedves törlőkendővel kulcsfontosságú lehet a baktériumok terjedésének megakadályozása érdekében. Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2