4 szokás, ami csak a magas intelligenciájú emberekre jellemző

Biztosan te is kíváncsi vagy arra, hogy valójában mennyire vagy intelligens. Ez négy egyszerű jellemvonásból egészen könnyedén kideríthető.

Meg fogsz lepődni

A briliáns elmék élete nem mindig könnyű pláne, ha olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a mentális zavar, ugyanis ez is az egyik jele lehet annak, hogy valaki okos. Gondoljunk csak az autizmusra. A spektrumzavar bármilyen IQ mellett előfordulhat, tehát lehetnek értelmi sérültek, de kiemelkedő intellektusúak is az autizmussal küzdő emberek. Itt van például az Apple atyja, Steve Jobs, aki iskola előtt megtanult már írni és olvasni, így az órák iszonyú unalmasak voltak számára, később pedig ezért beilleszkedési zavarokkal küzdött.

Ha a lustaság fájna...

Nézzük akkor, hogy mi is az a négy jellemző tulajdonság, amivel "megáldotta" a sors a magas intellektussal rendelkezőket. Néhány ezek közül olyan, amire azt mondanánk, hogy áldás helyett inkább átok, de mostantól lehet, hogy te is másképp fogsz ezekre tekinteni. Mutatjuk!

Végtelen lustaság - A kutatások azt igazolják, hogy nagyon sok eszes ember kifejezetten lusta, viszont ennek ellenére iszonyú kreatívan tudnak gondolkozni. Sőt, sokszor a legegyszerűbb megoldások nekik jutnak eszükbe, hiszen nem szeretnék megerőltetni magukat.

Alvászavarok - Azok az emberek, akik kiemelkedően okosak általában késő éjszakáig fent vannak és nem bírnak lefeküdni aludni. Ez azzal magyarázható, hogy rengeteg dolog jár a fejükben, amiket igyekeznek ilyenkor rendszerezni. Mivel későn fekszenek le, így sajnos később is kelnek fel, ebből kifolyólag a késés is igen jellemző rájuk.

Lapozz a részletekért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2