Lifestyle

Fogadjunk, hogy idáig te is rosszul írtad - ez a 3 leggyakoribb helyesírási hiba a magyar nyelvben

A magyar nyelv köztudottan nem az egyszerűbbek közé tartozik, nem véletlen hát, hogy a helyesírással sokan megküzdünk. Íme a három leggyakoribb hiba.

Csodálatos anyanyelvünk

Bár elsőre sokak számára viszonylag egyszerűnek tűnhet a magyar nyelv helyesírása - többek között azért, mert számos idegen nyelvvel ellentétben a szavakat úgy írjuk le, ahogy ejtjük őket -, csodálatos anyanyelvünk számos kihívást tartogat számunkra. A magyar helyesírás mindenkori szabályait a Magyar Tudományos Akadémia állapítja meg, illetve rögzíti. 1832-ben a Magyar Tudós Társaság Vörösmarty Mihállyal karöltve elkészítette az első helyesírási szabályzatot - az ezt megelőző időszakra vonatkozó szabályokat régi magyar helyesírásnak nevezzük - ami mérföldkőnek számított a mai nyelvrendszer kialakulásában. Mivel a helyesírás szabályai folyamatosan változnak, olykor nehéz lépést tartani az éppen aktuális előírásokkal – egyes szavakat, kifejezéseket a nagy átlag rendszeresen helytelenül ír le. Kíváncsi vagy, melyek a leggyakoribb hibák? A következő oldalra lapozva mutatjuk!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Nem csupán az ételek minősége, a kalóriabevitel és a testmozgás van befolyással a súlycsökkenésre – az sem mindegy, milyen szokásokat követünk a hétköznapokban, bizonyos tevékenységek ugyanis könnyen...
Sztárok
A zenész májrákban szenvedett, 85 éves korában halt meg a maryland-i Bowie-ban.
Lifestyle
Fizetőssé válik a hajdanán kiugró népszerűségű Citromail.