Ne maradj le a magyar irodalom legnagyobb fesztiváljáról! Közeleg a 93. Ünnepi Könyvhét

A négy napig tartó rendezvénysorozat ezúttal is lebilincselő programok egész tárházával várja a magyar irodalom szerelmeseit.

Kilencven éve az irodalomrajongók legjelesebb ünnepe

A 93. Ünnepi Könyvhét június 9-én nyitja meg kapuit és június 12-éig várja a látogatókat a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén. Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára, a főváros születésnapjára egy egész éven át zajló eseménysorozattal készül a főváros. Az Ünnepi Könyvhét nyitónapja az emlékév programsorozatának felvezetésével indul, majd kezdetét veszi a hagyományos megnyitóprogram: a díszegyenruhába öltözött Tűzoltózenekar zenés bevonulása után Gál Katalin, az MKKE elnöke köszönti a látogatókat, ezt követően kerül sor a Szép Magyar Könyv 2021 verseny ünnepélyes díjátadójára, végül Nádas Péter író megnyitóbeszédét hallhatjuk a Vörösmarty téren. A négynapos rendezvényt az MKKE által szervezett programok, a résztvevő könyvkiadók műsorkínálata és könnyűzenei koncertek színesítik - olvashatjuk a patinás esemény Facebook-oldalán.

Az Ünnepi Könyvhét a magyar kulturális élet egyik legrégebbre visszatekintő, emblematikus eseménye, a kortárs magyar irodalom legnagyobb fesztiválja, melyet 1929 óta hagyományosan a budapesti Vörösmarty téren rendez meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése. A szabadtéri programsorozat és könyvvásár az irodalom iránt érdeklődők kultikus találkozóhelye; írók, olvasók, könyvkészítők és -kiadók ünnepe; a hazai könyvkultúrának és az olvasás népszerűsítésének megkerülhetetlen fóruma.

Fotó: 123rf

Május 28-án, szombaton a növények napját köszöntik Szegeden.

Leadfotó: 123rf

Oldalak