A 13 leggyakoribb álom jelentése – Ezt árulják el a szerelmi életünkről

Biztos mindenkinek eszébe jutott már egy boldog, szép vagy egy nyomasztó rémálom után ébredéskor: van az álomnak valamilyen mélyebb jelentése? Az álom sokszor arra világít rá, amire az életben nem figyelünk oda. De jelezheti a bizonytalanságunkat és a zavaros érzelemvilágunkat is. A 13 leggyakoribb álmot szedtük össze és azt is elmondjuk, hogy a jelentésük mit árul el a szerelmi életünkről.

Álomfejtés

A gondolatok folyamatosan jelen vannak az életünkben - nem csak nappal, mindennapi tevékenységeink elvégzése közben, hanem éjszaka is, amikor alszunk. Az álmok, mint az alvó ember tudatalattiját kivetítő, színes képek, hangos filmek az ősidők óta foglalkoztatják az emberiséget, hiszen azok jelentéssel bírnak álmodójuk számára. Az álomfejtés legkorábbról fennmaradt emlékei az ókorra vezethetőek vissza. Egyiptomban úgy gondolták, az álmokat az istenek küldik az alvók számára, az álomfejtés során pedig ténylegesen meghatározhatták vagy elkerülhették általuk olyan életesemények bekövetkeztét, amik tragikusak voltak, például halál vagy betegség, azonban a pozitív eseményeket, például a gyermekáldást is próbálták meghatározni az álomfejtés segítségével.

Álom jelentése szimbólumok

Megjósolják a jövőt

A valóságot tükrözik, szimpla gondolat kivetülések, netán egyéni próféciák, amelyek megjósolják a jövőt? Az ókorban, illetve a történelem előtti időkben mindenképp az utóbbi esettel számoltak, sőt, az álomfejtés kiemelt tudomány volt, ugyanis nagy jelentőséget tulajdonítottak nekik. Habár mindenképp izgalmas feltevés, hogy álmainkban megjelenhetnek-e olyan képek, amelyek tényleg megjósolják a jövőt, a modern tudományok cáfolják ezt a lehetőséget. Ma már inkább pszichológiai szemszögből vizsgáljuk az álomfejtés témakörét, azonban most is jelen van a popkultúrában egy asztrológiai vonal, ami számos esetben tulajdonít spirituális jelentőséget egy-egy álomnak. Eredendően a szimbolikus álomfejtés (a szimbólumok konkrét megmagyarázása) és a kódolási rendszer (a különféle motívumokhoz fix, kódolt jelentést rendelnek hozzá) a két alapvető megközelítés. Mi most az előbbivel foglalkozunk, azaz az álmok szimbolikus jelentéseivel.

Kíváncsi vagy mire utalnak a leggyakoribb álmaid és hogyan köthető ez össze a szerelmi életeddel? Lapozz!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2