Lifestyle

10-ből 9 ember nem tudja a helyes megfejtést erre a három logikai feladványra: Neked sikerül?

Egyes emberek tudják magukról, hogy nagyon is logikusan gondolkodnak, míg mások sokszor úgy érzik, ez nem az erősségük. Itt az alkalom, hogy teszteld az észjárásodat!

Miért jó a logika?

A logikus gondolkodás a mindennapjainkat tudja megkönnyíteni, gondoljunk csak arra, hogy mennyivel egyszerűbben telik egy nap, ha logikusan szervezzük össze a tennivalóinkat és nem csak hasraütés-szerűen élünk bele a világba. Természetesen a logika erősen kötődik a matematikához, de a számok világán kívül sem árt, ha tudjuk keretek között rendszerezni a gondolatainkat. Mutatunk 3 egyszerű kérdést, mellyel tesztelheted, mennyire vagy logikus gondolkodó!

Kérdések 1. Egy szobában áll 10 ember úgy, hogy mindegyikük tökéletesen rálát a szoba minden négyzetcentiméterére. Van egy almánk, amit úgy szeretnénk elhelyezni a szobában, hogy egy ember kivételével mindenki lássa. Hová tegyük az almát? 2. Egy teherautósofőr egy egyirányú utcában halad a megengedett autóforgalom irányával szemben. Hiába látja egy rendőr, nem állítja meg, hogy megbüntesse, vagy legalábbis kérdőre vonja. Miért? 3. Mi az, amit bármikor megfoghatunk a bal kezünkkel, de a jobbal sosem?
Kattints a további képekért!

Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Sztárok
Csikós Rózsi korának egyik legsikeresebb szubrett színésznője volt, azonban nemcsak a színpadon, hanem a magánéletben is rendkívül sikeresnek mondhatta magát. Férjével, Fényes Szabolccsal egymásnak...
Sztárok
Sokkal érdekesebb története van a legendás zenekar egyik nagy slágerének, mint azt bárki is gondolta volna.