Lifestyle

10-ből 8 embert érint: így védd ki a karácsonyi időszak egyik legnagyobb veszélyét

Sokaknál már függőség, amely néhány trükkel könnyen leküzdhető.

Impulzus vásárlás

A mindennapi fogyasztási cikkek, vagy a kisebb értékű áruk vásárlása az esetek többségében valamilyen kiszámíthatatlan impulzus, tehát nem előre megfontolt vásárlói döntés alapján történik. Leginkább akkor fordul elő velünk, ha nem készülünk fel a bevásárlásra, nem gondoljuk át, hogy pontosan milyen termékre lenne szükségünk. Ez az ünnepi időszakban megsokszorozódik, hiszen rárakódik egy nagy adag aggódás és sietség is. Az üzletekben folyamatosan valamilyen hatás, külső inger ér bennünket – például egy hatékony reklám, egy másik embernél meglátott termék, bolthoz fűződő élmény –, amire úgy reagálunk, hogy mégiscsak beleteszünk a kosarunkba olyan dolgokat, amelyeket eredetileg nem terveztünk megvásárolni. Veled is rendszeresen előfordul? Akkor a következő tippek neked szólnak.

Kattints a galériára!

Vásárlás előtt várj 24 órát - Az impulzív vásárlók legnagyobb ellensége az online shopping. Hányszor fordult már elő, hogy hirtelen felindulásból megrendeltél valami, ami azóta is kihasználatlanul áll otthon? Mi a helyzet azokkal a szuper magassarkú cipőkkel, amik még sosem voltak rajtad? Sok esetben, még ha a legjobb szándék vezérel is, nem igazán gondoljuk át, hogy amit megveszünk, arra valóban szükségünk van-e. Ha úgy érzed, szükséged van egy új cipőre, táskára, felsőre vagy pénztárcára, alaposan át kell gondolni. Nagy az esély rá, hogy ha vársz egy napot, meggondolod magad. Fontolj meg minden egyes vásárlást, hidd el, érződni fog a pénztárcádon.
Kattints a további képekért!

A tévhitekkel ellentétben az ünnepek végeztével sem kell elbúcsúznunk a mikulásvirágoktól. Megfelelő gondoskodással továbbra is a lakásunk ékei lehet.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.
Lifestyle
Ennyire hatékony és sokoldalú ital nem igen van, szóval érdemes már most raktároznod belőlük, hogy mindig kéznél legyenek!
Lifestyle
Az Ikrek óriási terhektől szabadul ma meg. Napi horoszkóp!