Mit egyél, hogy jól egyél?

Trendi a kiegyensúlyozott étkezés, napi szinten beszélünk is róla. De vajon tudjuk-e azt, hogy mit érdemes kora reggel elfogyasztanunk ahhoz, hogy valóban nagyszerűen induljon a napunk? (x)

A kiegyensúlyozott reggeli receptje

Azt már tudjuk, hogy a reggelinek úgymond komplex étkezésnek kell lennie, tehát többek között vitaminokat, ásványi anyagokat, teljes értékű fehérjét és bizony szénhidrátot is kell tartalmaznia. De az már korántsem egyértelmű, hogy hogyan tudjuk mindezt egyszerre biztosítani a szervezetünknek. Első étkezéskor ajánlott friss zöldséget, gyümölcsöt, teljes értékű gabonát tartalmazó élelmiszert például gabonapelyhet, tejterméket, tejet vagy tejes italt fogyasztani, például joghurtot vagy kakaót. A megújult receptúrával készült NESQUIK kakaó italpor egy pohár* tejjel remek kiegészítőjévé válhat a reggelidnek, ugyanis a hozzáadott D-vitamin tartalmának köszönhetően a kakaó ital támogatja az egészséges csontozat és a fogazat fenntartását, továbbá a benne található vas és cink hozzájárul a normál szellemi működés – úgy mint a gondolkodás, memória, a figyelem, a tanulási illetve probléma megoldási képességek – fenntartásához. Ráadásul egy pohár tej képes fedezni a napi kalciumbeviteled 25-30%-át, miközben hozzájárul a mindennapi szükséges folyadékbevitelhez.

Reggelizni vagy nem reggelizni? Ez nem lehet kérdés!

Az Európai Gabonapehely Szövetség felmérése szerint az európai lakosság még mindig nem tulajdonít nagy jelentőséget a reggelinek, több mint 61%-uk hetente többször is kihagyja ezt az étkezést. Ha te is közéjük tartozol, akkor itt van néhány érv, hogy miért kellene változtatnod ezen a szokásodon.

  • A reggeli azért kiemelten fontos étkezés, mert az éjszakai 8 vagy akár 12 órás nem evést követően éhezik a szervezeted.
  • Ébredés után alacsony a vércukrod, a reggeli kihagyásával pedig tovább esik. Ha nem tartod megfelelő és állandó szinten, akkor ez többek között az iskolai, munkahelyi teljesítmény romlásához, figyelem- és memóriazavarhoz, a balesetek előfordulásának nagyobb kockázatához vezethet.
  • Kutatások bizonyítják, hogy a rendszeresen reggelizők kisebb testtömeg-indexszel rendelkeznek a nem reggelizőkhöz képest, és hogy a reggelizők körében kisebb eséllyel alakul ki elhízás. Ennek egyik fő oka, hogy a reggeli kihagyása túlzott mennyiségű ebédhez vagy a hirtelen jelentkező étvágy következtében egyéb nasik fogyasztásához vezethet. Ha ezen felül napközben sem hagysz magadnak elég időt az étkezésekre, fennáll a veszélye, hogy este, amikor fáradtan hazaérsz, kirabolod a saját hűtőd, és túleszed magad. Azon felül, hogy ez megterheli az emésztőrendszered, túlsúly kialakulásához is vezethet.

Ha ezek után sem döntesz úgy, hogy szakítasz időt a reggelidre, akkor ébredés után legalább igyál meg egy pohár NESQUIK kakaó italt, hogy ne üres gyomorral indulj el otthonról, hanem megfelelő vitaminokkal és ásványi anyagokkal feltöltődve, mert a változatos és kiegyensúlyozott étrend, valamint az aktív életmód nélkülözhetetlen a jó egészségi állapot megtartásához.

*200 ml zsírszegény tej és 3 teáskanál NESQUIK kakaó italpor

Oldalak

Lifestyle
Az avokádó egyike azoknak az ételeknek, amelyek számtalan egészségügyi előnnyel kecsegtetnek, ennek ellenére a legtöbb figyelem általában ízére és tápláló tulajdonságaira irányul.
Lifestyle
Sokan isznak egy pohárral lefekvés előtt abból a bizonyos italból, amely egy friss kutatás szerint nemhogy elősegíti, de még hátráltatja is az elalvást.
Fashion&Beauty
Bár az öltözködés terén sokszor tapasztalhatunk váratlan fordulatokat, ezúttal a férfi divattrendek között tűnt fel egy egészen különös kiegészítő.