Varázsold zöldebbé a teraszod! - Kiskert az emeleten

Emeletes házban laksz vagy csak nincs kerted, de nagyon vágysz egy kis zöld terület után? Most bemutatunk pár helytakarékos megoldást, ami sokkal zöldebbé varázsolhatja a teraszodat is!

Helytakarékos megoldások

Ha a terasz korlátairól már lógnak le a zöldek, de még mindig nem érzed természetesnek és megnyugtatónak a kinti közeget, akkor használd ki a rendelkezésedre álló helyet, a falakat is. Pár fémből készült virágtartó ládát a falra is felszerelhetsz és akár egy csöppnyi, fűszernövényekben gazdag keretet is telepíthetsz. Ha nem akarod az egész faladat beborítani, akkor egy régi gyümölcsösládából is készíthetsz mini fali sziklakertet, ami egyfajta élő és lélegző dekorációként is funkciónál.

Beton és fa

Modernebb és nagyobb épületek esetén a tégla- vagy betonfalat is feldobhatod egy kis zölddel, de az icipici teraszokon is elfér egy környezetbarát, újrahasznosítást támogató zöld raklap, amiben az egynyári növények mutathatnak a legjobban.

Tető és terasz

Ha a legfelső emeleten laksz, érdemes utánnakérdezni, hogy a tetőt nem használhatod-e, hisz sok esetben támogatják a házak tetején létesített kiskerteket, miniparkokat is. A peremmel rendelzeő teraszok esetében érdemes a textúrákkal és az anyagokkal játszanod, hisz a kő, a fű és a fa keverésével igazán izgalmas hatást érhetsz el.

A padló fontossága

A legtermészetesebbé úgy varázsolhatod a teraszodat, ha minél naturálisabb anyagokkal borítod be a felületeket. A csúnya térkővet érdemes lecserélni egy fából készült megoldásra, de akár a befűvesítésen vagy a műfűvön is el lehet gondolkozni. A korlátok és a falak kidekorálása mellett fektess kellő hangsúlyt az esztétikus ,,kerti" bútor kiválasztásába is, sőt arról se feledkezz meg, hogy egységes stílus, harmónia uralkodjon a teraszon.

Nagyobb teraszok

Ha nagyobb terület áll rendelkezésedre, akkor érdemes kipróbálni a futónövények telepítését vagy akár a minimalista stílusú ülőalkalmatosságokat is feldobhatod egy-egy dekoratív cserépbe vagy kaspóba állított minifával vagy bokorral.

Fotók: pinterest.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!