Home&Design

Cseh, szlovák és lengyel designerek alkotásaival is találkozhatunk a hétfőn induló 360 Design Budapesten

Október 4-én elstartol a 360 Design Budapest kiállítás, melyen idén is központi szerephez jutnak a V4-es országok tervezői, ezért a magyar designerek sorát cseh, lengyel és szlovák alkotók munkái egészítik ki, hogy élénk és sokszínű képest fessenek a közép-európai designipar izgalmas megkülönböztető jegyeiről. Kíváncsi vagy rá, milyen márkákkal ismerkedhetsz meg az esemény alatt? Máris mutatjuk.

V4 elnökség

Magyarország 2021 nyarán vette át a V4-es soros elnökséget Lengyelországtól, így az október 4. és 10. között megvalósuló 360 Design Budapest kiállítás részeként a Magyar Divat & Design Ügynökség több hazai és V4-es design szervezettel működik együtt, hogy minél átfogóbb programokon át ismertessék meg a Közép-európai régió kreatív és kulturális gazdagságát. Az designtermékek mellett a rendezvény egyéb izgalmas programokat is tartogat a design szerelmesei számára, hiszen itt kerülnek megrendezésre a HFDA Academy: design DIALOG kerekasztal-beszélgetések is, melyek több részben, több témán keresztül mutatják be a magyar és V4-es szakembereket és az őket jellemző formavilágot, egyfajta regionális designszemléletet. Mit tartogat a jövő a designipar és szereplői számára? A kérdésre olyan témakörökben keresik a választ a V4 design intézményeinek neves képviselői, mint a Design Material Library – a kézzel fogható innováció, az Akkor és most – formatervezés generációk távlatában, valamint a cseh, lengyel, magyar és szlovák designipari szakembereket felvonultató design DIALOG: Visegrad 4 the future of design.

360 design budapest, kiállítás, dizájn tárgyak, formatervezés

Főszerepben a formatervezők

A 360 Design Budapest kiállításon a főszerep azonban továbbra is vitathatatlanul a formatervezőké, akik között a regionális országok tervezői egyaránt kiemelt helyet kapnak. A hazai alkotók mellett az online térben a cseh – Master&Master és a VRTISKA&ZAK –, a lengyel – Zofia Strumiłło-Sukiennik, Maja Gaszyniec, Nikodem Szpunar, Studio Rygalik, Kabo & Pydo, valamint a NEED STUDIO – tervezők offline és online formában egyaránt, valamint a szlovák – Variedo és Tomas Kral – tehetségek is bemutatkoznak. Így a V4-es országok közösen töltik fel innovatív, fenntartható és egyedi újdonságaikkal a kiállítás online és offline tereit összesen 28 hazai és 10 regionális formatervező munkái révén. A kiállításon a magyar nyelvű tárlatvezetések mellett helyet kapnak az angol nyelvű bemutatók is, így a külföldi látogatóinkat sem hagyjuk ki a mulatságból, hiszen nekik is lehetőségük nyílik közelebbről megismerni a kiállítókat műalkotásaik és személyes történeteiken keresztül.

360 Design Budapest, kiállítás, dizájn, formatervezés

Magyar tehetségek

Természetesen hazai tervezőkből sem lesz hiány. Olyan formabontó design vállalkozások termékeit csodálhatjuk majd meg az eseményen, mint Leits Miklós, Loomiosa, LumoConcept, Oleant, Position, Nousu, és a Viaplant világítástechnikai megoldásai. De fontos szerepet kapnak a bútoripari alkotók, sarakele, Forms Design, Komok, Concrazy és Yoza termékei is a kiállításon. A kerámiák és egyéb belsőépítészeti tárgyak szerelmesei az Error N’More, Baantal, Balazs Botos és OBAI kerámiaival, valamit a Komonka, RAWfiction, Boldizar Senteski, Meander és Esstre különleges designtárgyaival találkozhatnak, melyeken keresztül betekintést nyerhetnek a magyar formatervezés különleges világába. Az idei év újdonságaként pedig a feltörekvő márkák – czikkcakk, Cserba Anna, Riederauer Dóra, itthon., Kokomo ceramics, Kovács Kristóf – is bemutatkoznak, hogy újító látásmódjukat és kreativitásukat elhozzák a 360 Design Budapest októberi kiállítására.

A design újdonságok négy rendhagyó kiállítói kategóriában kerülnek bemutatásra, azzal a leplezetlen szándékkal, hogy minél szélesebb körben és minél izgalmasabban mutassák be hazai és regionális formatervezés világát. Az első kategória a tervezői, a második a craft kategória, a harmadik kiállítótér főszereplői az anyagtudatos tervezők, végül, de nem utolsó sorban műtárgy értékű, iparművészeti eljárásokkal készült termékekkel találkozhatunk.

Október 4-én nyitja meg kapuit az ősz egyik legjobban várt design eseménye, a 360 Design Budapest. A programsorozat a minket 360 fokban körülvevő design mindennapokban betöltött szerepére hívja fel a figyelmet, online és offline kiállítások, tárlatvezetések, illetve kerekasztal-beszélgetések formájában.

Fotók: HFDA / The Sparkle Content

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
A datolya nem túl népszerű gyümölcs a magyarok körében, pedig érdemes lenne minél többeknek beépíteniük az étrendjükbe, ugyanis csodákat művel a szervezettel.
Sztárok
Hagyományosan a királyi családok tagjai az idő múlásával újabb és újabb rangokat kapnak, Sarolta esetében azonban lehet, hogy megszakad ez a tradíció.
Fashion&Beauty
Ha fontosnak tartod hajad ápolását, valószínűleg te is rengetegféle olajat kipróbáltál már. Nem mindegy viszont, hogy milyen olajokat is használsz tincseidre.