Home&Design

Újra elindult az invázió - Így készülj fel hatékonyan a poloskák ellen

Bevált házi praktikák a büdös kis ízeltlábúak ellen.

Poloskatalanítás a lakásban

A poloskák (Heteroptera) az ízeltlábúak törzsében a rovarok osztályának félfedelesszárnyúak (Hemiptera) rendjébe tartozó, fajgazdag alrend. Sajátos szájszervük gyümölcsök és más növényi részek – az élősködő életmódra áttért fajoknál: állatok, egyebek közt az ember – nedveinek kiszívására szolgál. A legtöbb faj szárazföldön él, növényi nedveket szívogatva. A növényszívó és élősködő fajok mellett vannak valódi ragadozók, vannak gomba-, illetve algaevők is. Többnyire a vízi és vízparti fajok ragadozók.

Igazából mindegy, mi jellemzi őket, a lényeg, hogy ki nem állhatjuk a kis betolakodókat, akik előszeretettel költöznek be a lakásba, mi pedig egy-egy részleges irtás után kamillázva konstatáljuk, hogy hiába a pusztítás, újabb példányokkal nézünk farkasszemet. Épp ezért, mert annyi baj van velük utánanéztünk, létezik-e házi praktika a kiűzésükre. Találtunk megoldást, máris mutatjuk.

Fotó: 123rf

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
A datolya nem túl népszerű gyümölcs a magyarok körében, pedig érdemes lenne minél többeknek beépíteniük az étrendjükbe, ugyanis csodákat művel a szervezettel.
Sztárok
Hagyományosan a királyi családok tagjai az idő múlásával újabb és újabb rangokat kapnak, Sarolta esetében azonban lehet, hogy megszakad ez a tradíció.
Fashion&Beauty
Ha fontosnak tartod hajad ápolását, valószínűleg te is rengetegféle olajat kipróbáltál már. Nem mindegy viszont, hogy milyen olajokat is használsz tincseidre.